Vânzările de păpuşi sexuale au crescut. Cerere mare şi de la celibatari şi de la cupluri

  • Vânzările de păpuşi sexuale au crescut cu peste 50% în timpul carantinei.
  • Producătorii de jucării sexuale se plâng de lipsa de personal.
  • Curiozitatea şi dorinţa de a încerca ceva nou se numără printre explicaţiile producătorilor pentru acest fenomen.
3487 afișări
Imaginea articolului Vânzările de păpuşi sexuale au crescut. Cerere mare şi de la celibatari şi de la cupluri

Sursa foto: profimedia

Vânzările de păpuşi sexuale au crescut în carantină. Iar dacă credeai că au căutare numai în rândul bărbaţilor singuri, află că şi cuplurile s-au arătat foarte interesate să îşi condimenteze viaţa sexuală cu un astfel de accesoriu. Compania Sex Doll Genie a înregistrat o creştere a cererilor pentru păpuşi atât de mare în ultimele opt săptămâni încât în prezent caută noi angajaţi pentru a face faţă. Cererile din partea bărbaţilor singuri au crescut cu 51,6%, iar cele in partea cuplurilor, cu 33,2%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut.

"Avem o mulţime de produse în stoc, dar nu putem lucra suficient de repede pentru a face faţă cererii", a declarat Janet Stevenson, cofondatoarea companiei, pentru Forbes. "Facem angajări cât putem de repede şi am creat noi posturi în sistemul de suport clienţi şi management, atât în SUA, cât şi în Europa", a mai spus aceasta.

Fenomenul poate părea evident, în condiţiile în care mulţi oameni au stat în izolare singuri sau fără un partener sexual. Şi, deşi păpuşile sexuale sunt mai degrabă asociate cu bărbaţii singuri, acestea sunt cumpărate frecvent şi de cupluri, persoane cu dizabilităţi şi părinţi ai căror copii sunt excluşi din punct de vedere social.

Nu numai păpuşile sexuale sunt la mare căutare. Compania CMG Leisure s-a confruntat cu aceeaşi lipsă de personal în timpul pandemiei, după ce a înregistrat creşteri semnificative ale cererilor. Compania produce jucării sexuale variind de la vibratoare, care costă aproximativ 100 de dolari, la păpuşi cu preţuri între 800 şi 8.000 de dolari.

Explicaţiile producătorilor sunt diverse. Unii cred că mulţi oameni şi-au dorit o astfel de jucărie, dar nu au găsit o justificare a preţului. Alţii au spus că oamenii au părut mai doritori să cheltuiască în timpul carantinei sau au indicat curiozitatea ori dorinţa de a încerca ceva nou.

Totuşi, nu se ştie dacă fenomenul va duce la un boom pentru industria păpuşilor sexuale. Un studiu realizat de site-ul de matrimoniale Adult FriendFinder a arătat că, deşi 12% dintre respondenţi au indicat o mare probabilitate de a cumpăra o păpuşă în timpul pandemiei, doar 5% au spus că sigur vor face acest lucru. De asemenea, 62% au indicat că nu vor cumpăra niciodată o păpuşă. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici