Veşti bune: Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford / AstraZeneca produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici

  • Vaccinul dezvoltat de AstraZeneca produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici.
  • Vaccinul Oxford / AstraZeneca este de aşteptat să fie unul dintre primele din industria farmaceutică care poate obţine aprobarea de reglementare.
  • Vaccinul se află în prezent în studii clinice de fază 3 mai avansate, adică în etapa precedentă autorizării de către autorităţi.
8643 afișări
Imaginea articolului Veşti bune: Vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford / AstraZeneca produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici
Unul dintre cele mai importante vaccinuri experimentale COVID-19 din lume produce un răspuns imun atât la adulţii tineri, cât şi la cei vârstnici, a anunţat, luni, 26 octombrie, compania farmaceutică britanică AstraZeneca, relatează Reuters.
 
Vaccinul, dezvoltat de Universitatea din Oxford, declanşează, de asemenea, răspunsuri adverse mai scăzute în rândul persoanelor în vârstă, a declarat luni producătorul britanic de medicamente AstraZeneca.
 
"Este incurajator sa vezi ca raspunsurile de imunogenitate au fost similare intre adultii mai in varsta si cei mai tineri si ca reactogenitatea a fost mai mica la adultii in varsta, unde severitatea bolii COVID-19 este mai mare", a spus un purtator de cuvant al AstraZeneca, care lucreaza la vaccin la Universitatea din Oxford. 
 
„Rezultatele construiesc în continuare corpul de dovezi pentru siguranţa şi imunogenitatea AZD1222”, a spus purtătorul de cuvânt, referindu-se la denumirea tehnică a vaccinului.
 
Vaccinul Oxford / AstraZeneca este de aşteptat să fie unul dintre primele din industria farmaceutică care poate obţine aprobarea de reglementare, împreună cu Pfizer şi candidatul 22UAy.F al BioNTech.
 
Vestea este că persoanele în vârstă primesc un răspuns imun de la vaccin este pozitivă, deoarece sistemul imunitar slăbeşte odată cu înaintarea în vârstă, iar aceste persoane sunt cele mai expuse riscului de a muri din cauz acestui virus.
 
Secretarul britanic pentru sănătate, Matt Hancock, a declarat că vaccinul nu este încă gata, dar pregăteşte logistica pentru o posibilă desfăşurare, mai ales în prima jumătate a anului 2021.
 
„Programul progresează bine, (dar) încă nu suntem acolo”, a spus Hancock.
 
Vaccinul se află în prezent în studii clinice de fază 3 mai avansate, adică în etapa precedentă autorizării de către autorităţi. Studiul clinic a fost reluat şi în Statele Unite, singura ţară în care a fost încă suspendat după apariţia unei reacţii la un participant, în urmă cu mai bine de şase săptămâni, a anunţat AstraZeneca vineri.
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici