Video VIDEO | Lucrările la Catedrala Neamului nu se opresc nici în plină expansiune a infecţiilor cu COVID-19

Pe şantierul Catedralei se munceşte la foc continuu, deşi cei mai mulţi angajatori au restrâns activitatea. Medicii recomandă să păstrăm o distanţă de cel puţin un metru faţă de alţi oameni, dar acest lucru nu este aplicabil şi în cazul Catedralei Mântuirii Neamului.

2639 afișări

Nu mai sunt locuri de carantină în Bucureşti? Nicio problemă. Măcar, în curând, vom avea una dintre cele mai mari Catedrale din Europa. Ce dacă Organizaţia Mondială a Sănătăţii a declarat pandemie de coronavirus, iar medicii ne amintesc zilnic să păstrăm o distanţă de cel puţin un metru faţă de persoanele din jur... Pe şantierul Catedralei se lucrează în continuare cu spor. Un loc de rugăciune pentru cât mai mulţi oameni nu strică niciodată, spun credincioşii.

„Nu sunt de acord să se oprească lucrările. Se construieşte casa lui Dumnezeu 00:59 şi cu toţii avem nevoie de această casă a lui Dumnezeu, mai ales în aceste momente grele. E lucru în aer liber”, susţin oamenii.

În plus, unii cred că nici coronavirusul nu a apărut degeaba.

„Ar trebui să ne punem un semn de întrebare că datorită păcatelor noastre a venit acest semn. Avem nevoie de mai multă rugăciune, că marea majoritate a asaltat supermarketurile”, sunt de părere bucureştenii.

România se află acum în scenariul doi de răspuns la coronavirus. Printre măsurile obligatorii este şi limitarea adunărilor cu mai mult de o sută de oameni, adică inclusiv slujbele de la biserică.

La Constanţa, de exemplu, Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ia măsuri suplimentare. Pe lângă rugăciune, a decis să ţină Liturghia de duminică în curtea Catedralei, pentru a preveni răspândirea virusului printre enoriaşi.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici