VIDEO. Mii de oameni au participat la o „petrecere de adio” pentru coronavirus. Unde s-a întâmplat

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a avertizat săptămâna aceasta că pandemia nu este nici măcar aproape de a se termina
  • Totuşi, în Cehia a avut loc o petrecere de "adio" pentru coronavirus, relatează BBC.
  • Mii de invitaţi s-au aşezat, marţi, la o masă lungă de 500 de metri pe podul Charles din Praga, împărţind mâncarea şi băuturile pe care le-au adus de acasă.
  • Oaspeţii au fost încurajaţi să împartă cu vecinii lor, iar distanaţarea socială a fost inexistentă.
6300 afișări

Numărul de cazuri de infectare în Cehia este de aproximativ 12.000 de infecţii la o populaţie de 10 milioane. Aproximativ 350 de oameni au murit.

Organizatorul evenimentului a declarat că sărbătoarea a fost posibilă din cauza lipsei de turişti în faimosul oraş.

Ondrej Kobza, organizatorul petrecerii şi proprietarul unei cafenele din oraş, a declarat pentru agenţia de ştiri AFP: „Vrem să sărbătorim sfârşitul crizei de coronavirus, lăsând oamenii să se întâlnească şi să arate că nu le e frică să ia o bucată de sandwich de la vecinul lor."

Locurile pentru eveniment au fost rezervate integral.

Săptămâna trecută, guvernul a permis adunări publice de până la 1.000 de persoane. Piscinele, muzeele, grădinile zoologice şi castelele s-au deschis acum fără limite pentru numărul de vizitatori. Restaurante, baruri şi pub-uri au voie să servească oamenii în interior încă de luna trecută.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici