Academia Română: Stingerea din viaţă a lui Sergiu Nicolaescu ne îndoliază sufletele

Comunitatea academică a primit cu întristare vestea stingerii din viaţă a regizorului şi actorului Sergiu Nicolaescu, nume de referinţă în cinematografia contemporană românească, spune Academia Română, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

328 afișări
Imaginea articolului Academia Română: Stingerea din viaţă a lui Sergiu Nicolaescu ne îndoliază sufletele

Academia Română: Stingerea din viaţă a lui Sergiu Nicolaescu ne îndoliază sufletele

"De neuitat sunt filmele sale începând cu 'Dacii', multe fiind excelente contribuţii la genurile artei cinematografice. Rămân în memoria cinefililor filme ca 'Ciuleandra', 'Orient Expres', 'Supravieţuitorul', 'Triunghiul morţii', 'Viraj periculos', 'Felix şi Otilia', 'Mihai Viteazul'", mai spune Academia Română.

Potrivit Academiei, "au fost admirate deopotrivă talentul, creativitatea şi dăruirea care l-au impus în conştiinţa spectatorilor şi criticilor de specialitate, fiind considerat cel mai prolific şi de succes regizor român". "Omul de film, începând cu decembrie 1989, a fost dublat şi de un om politic apreciat", se spune în comunicat.

"Stingerea din viaţă a lui Sergiu Nicolaescu ne îndoliază sufletele şi amintirea lui rămâne neştearsă", mai spune Academia Română.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici