ACTA în Parlamentul European: O petiţie împotriva Acordului, semnată de 2,5 milioane de oameni, a fost primită la PE

O petiţie în care eurodeputaţii sunt îndemnaţi să respecte libertatea Internetului şi să respingă ratificarea acordului multilateral ACTA a fost primită, marţi, la Parlamentul European, fiind semnată de 2,5 milioane de persoane din întreaga lume, informează un comunicat oficial.

740 afișări
Imaginea articolului ACTA în Parlamentul European: O petiţie împotriva Acordului, semnată de 2,5 milioane de oameni, a fost primită la PE

ACTA în Parlamentul European: O petiţie împotriva Acordului, semnată de 2,5 milioane de oameni, a fost primită la PE (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Primirea unei petiţii semnate de peste două milioane de persoane ne conferă o mai mare responsabilitate", a declarat preşedintele Comisiei pentru Petiţii, Eminia Mazzoni.

Parlamentul European a iniţiat de curând dezbaterile pe tema ACTA. Documentul va fi analizat în mod minuţios, ţinând cont de toate preocupările.

Petiţia a fost prezentată de Alex Wilks, Pascal Vollenweider şi Anne Agius, în numele organizaţiei Avaaz.

Comisia pentru Petiţii se va pronunţa în legătură cu admisibilitatea cererii cu ocazia viitoarei sale reuniuni, pe 19-20 martie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici