Actriţa Anamaria Marinca, în juriul Shooting Stars 2016

Actriţa Anamaria Marinca, devenită celebră după rolul interpretat în filmul "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", de Cristian Mungiu, recompensat cu trofeul Palme d'Or la Cannes în 2007, va face parte din juriul care va decerna trofeele programului Shooting Stars 2016, dedicat tinerelor talente europene.

153 afișări
Imaginea articolului Actriţa Anamaria Marinca, în juriul Shooting Stars 2016

Actriţa Anamaria Marinca, în juriul Shooting Stars 2016

Anamaria Marinca va face parte dintr-un juriu alcătuit din cinci profesionişti din industria filmului care vor alege cei 10 tineri actori europeni ce vor fi premiaţi în programul Shooting Stars 2016, informează hollywoodreporter.com. Din acel juriu mai fac parte regizorul grec Constantin Giannaris, producătoarea italiană Marta Donzelli, directorul de casting danez Rie Hedegaard şi criticul de film german Tobias Kniebe.

Cei 10 tineri actori europeni selecţionaţi vor primi trofeele Shooting Stars 2016 la gala European Film Promotion din cadrul Festivalului Internaţional de Film de la Berlin, care va avea loc în perioada 11 - 21 februarie. Anamaria Marinca a fost la rândul ei recompensată cu trofeul Shooting Stars în 2008.

Juriul va anunţa numele celor 10 laureaţi ai trofeelor Shooting Stars în luna decembrie. Tinerii actori europeni vor participa la întâlniri cu directori şi agenţi de casting, şedinţe foto, o conferinţă de presă internaţională şi gala de decernare a premiilor de la Berlin.

Programul Shooting Stars este organizat de European Film Promotion (EFP) în colaborare cu organizaţiile membre ale EFP printre care se numără şi Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (Romanian Film Promotion) şi este sprijinit de Programul MEDIA al Uniunii Europene.

Shooting Stars are ca scop promovarea pe plan internaţional a celor mai talentaţi tineri actori europeni, cărora le facilitează întâlnirea cu membri importanţi ai industriei cinematografice (actori consacraţi, regizori, producători de renume, directori de casting).

Printre actorii care au devenit celebri după ce au câştigat trofeele Shooting Stars se numără câteva nume sonore din industria cinematografică actuală, precum Alicia Vicander, Daniel Bruhl, Carey Mulligan, Rachel Weisz, Mélanie Laurent şi Daniel Craig.

La rândul ei, România se poate mândri cu şase artişti de valoare care au fost recompensaţi cu trofeul Shooting Stars: Cosmina Stratan (2014), Ada Condeescu (2013), Ana Ularu (2012) , Dragoş Bucur (2009), Anamaria Marinca (2008) şi Maria Popistaşu (2007).

Laureată a premiului pentru cea mai bună actriţă a anului la Festivalul Internaţional al Filmului de la Stockholm, în 2007, şi a premiului FIPRESCI pentru cea mai bună actriţă la Festivalul de la Palm Springs în 2008, ambele pentru rolul Otilia, din pelicula "4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile", a regizorului Cristian Mungiu, actriţa Anamaria Marinca are o carieră internaţională de succes, aceasta jucând şi în filmul "Furia: Eroi anonimi/ Fury" (2014), alături de Brad Pitt şi Shia LaBoeuf.

Actriţa a jucat, de asemenea, în "Furtuna/ Storm", de Hans-Christian Schmid, lansat la Festivalul de Film de la Berlin din 2009, "Cinci minute în rai/ Five Minutes of Heaven", alături de Liam Neeson şi James Nesbitt, dar şi în "Contesa însângerată"(2009), de Julie Delpy.

Printre producţiile TV la care Anamaria Marinca a lucrat se numără "Sex Traffic", de David Yates, pentru care a primit premiul BAFTA, în 2005, "Wallander", în care a jucat alături de Kenneth Branagh, dar şi recenta miniserie "The Missing", nominalizată la Globurile de Aur şi premiile BAFTA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici