Alexandru Andrieş concertează pe 13 octombrie la Sala Radio din Capitală

Alexandru Andrieş va susţine un concert, pe 13 octombrie, de la ora 19.30, la Sala Radio din Capitală, unde va prezenta varianta remasterizată a albumului "Interioare", lansată în luna mai, cu ocazia împlinirii a 30 de ani de la prima apariţie a materialului discografic.

248 afișări
Imaginea articolului Alexandru Andrieş concertează pe 13 octombrie la Sala Radio din Capitală

Alexandru Andrieş (Imagine: Cristian Radu Nema/ Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, data acestui concert este una specială, întrucât, pe 13 octombrie, Alexandru Andrieş va sărbărori alături de public şi împlinirea a 60 de ani.

În 1984, Alexandru Andrieş şi-a lansat albumul de debut intitulat "Înterioare", apărut la casa de discuri Electrecord.

"Ideea a fost să marcăm acest lucru printr-o ediţie specială, în primul rând o variantă remasterizată a întregului album, făcută la nivelul tehnic de azi - de acest lucru s-a ocupat domnul Victor Panfilov şi eu zic ca i-a ieşit foarte bine", a declarat Alexandru Andrieş în luna mai.

În cei 30 de ani de activitate, muzicianul de folk, jazz şi blues Alexandru Andrieş a adunat peste 3.000 de concerte şi are o discografie bogată, care cuprinde peste 45 de proiecte muzicale.

Albumul aniversar "Interioare" conţine nouă cântece preluate de pe albumul de debut, din 1984, şi prezentate într-o variantă nouă. Totodată, la realizarea albumului din 2014 au contribuit şi Maria Ioana Mîntulescu, Berti Barbera şi Sorin Romanescu, în calitate de invitaţi ai artistului.

Biletele pentru concertul de la Sala Radio se găsesc în reţeaua Eventim.

Născut pe 13 octombrie 1954, Alexandru Andrieş are în spate o activitate bogată ca muzician de blues/ jazz/ folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor şi grafician. Cu studii de arhitectură, domeniu în care şi predă, şi-a făcut debutul solistic în 1974, la Club A, evoluând prima dată pe scenă, în 1979, la Festivalul de jazz & rock Braşov, cu trupa Basorelief. Primul său album, "Interioare", a fost lansat în 1984, urmându-i alte 48 de materiale discografice. A lansat volumele "Aşteptând-o pe Maria" (1991), "(La mulţi ani Dylan)" (1991), "Singur acasă" (1992), "Petala" (2009) şi "Desen şi arhitectură" (2009). Este membru al Uniunii Arhitecţilor, Uniunii Scriitorilor, Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor şi Asociaţiei Ziariştilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici