O nouă variantă a albumului "Interioare", de Alexandru Andrieş, lansată miercuri, la Cărtureşti

O variantă remasterizată a albumului "Interioare", semnat de Alexandru Andrieş, apărut prima dată în 1984, la casa de discuri Electrecord, va fi lansată miercuri, de la ora 17.30, la Ceainăria Cărtureşti Verona din Bucureşti.

145 afișări
Imaginea articolului O nouă variantă a albumului "Interioare", de Alexandru Andrieş, lansată miercuri, la Cărtureşti

O nouă variantă a albumului "Interioare", de Alexandru Andrieş, lansată miercuri, la Cărtureşti (Imagine: Cristian Radu Nema/Mediafax Foto)

Cei 30 de ani care au trecut de la lansarea albumului "Interioare", apărut la Casa de discuri Electrecord, în 1984, vor fi marcaţi printr-o ediţie specială a materialului discografic. Varianta remasterizată a întregului album a fost realizată la nivelul tehnic din prezent de Victor Panfilov.

"Lucrul pe care îl oferim în plus cu această ediţie specială e un material inedit, imprimat şi filmat în martie 2014 la Real Sound Studio: nouă cântece de pe albumul «Interioare» într-o altă variantă - i-am invitat pe Maria Ioana Mintulescu - voce, pe Berti Barbera - percuţie şi muzicuţă şi pe Sorin Romanescu - chitară, ei au venit... şi o să ascultaţi (şi-o să şi vedeţi) ce-a ieşit pe DVD-ul care însoţeşte CD-ul audio «Interioare»", spune Alexandru Andrieş.

Sprijinul financiar pentru realizarea acestei ediţii a venit de la mătuşa lui Andrieş, Victoria London, de partea grafică s-a ocupat Bogdan Iacob, de filmare a avut grijă Andrei Băltăreţu, montajul l-a realizat Vlad Ioachimescu, sunetul îi aparţine lui Victor Panfilov, iar casa de discuri A&A Records a produs albumul la ODS şi îl distribuie în reţeaua librăriilor Cărtureşti.

Născut pe 13 octombrie 1954, Alexandru Andrieş are în spate o activitate bogată ca muzician de blues/ jazz/ folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor şi grafician. Cu studii de arhitectură, domeniu în care şi predă, şi-a făcut debutul solistic în 1974, la Club A, evoluând prima dată pe scenă, în 1979, la Festivalul de jazz & rock Braşov, cu trupa Basorelief. Primul său album, "Interioare", a fost lansat în 1984, urmându-i alte 48 de materiale discografice. A lansat volumele "Aşteptând-o pe Maria" (1991), "(La mulţi ani Dylan)" (1991), "Singur acasă" (1992), "Petala" (2009) şi "Desen şi arhitectură" (2009), acestea două din urmă tot la Editura Vellant. Este membru al Uniunii Arhitecţilor, Uniunii Scriitorilor, Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor şi Asociaţiei Ziariştilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici