Andrieş: Am scos o nouă ediţie a albumului "Interioare" pentru că lumea crede că e cel mai bun disc

Alexandru Andrieş a declarat, miercuri, la evenimentul de lansare a variantei remasterizate a albumului "Interioare", apărut prima dată în 1984, la casa de discuri Electrecord, că această ediţie a fost realizată pentru că multă lume consideră că "este unul dintre cele mai bune discuri" ale sale.

130 afișări
Imaginea articolului Andrieş: Am scos o nouă ediţie a albumului "Interioare" pentru că lumea crede că e cel mai bun disc

Andrieş: Am scos o nouă ediţie a albumului "Interioare" pentru că lumea crede că e cel mai bun disc (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

La evenimentul de lansare a albumului, care a avut loc la Ceainăria Cărtureşti-Verona din Bucureşti, au participat Alexandru Andrieş, Andi Enache, reprezentant al casei de discuri A&A Records, şi Aurelian Mitran, managerul muzicianului.

"Am aflat cu surprindere de la bunii prieteni care-mi ţin socotelile că anul acesta se împlinesc 30 de ani de când a apărut primul meu disc. Sigur că nici mie nu mi-a venit să cred că au trecut toţi anii aceştia, dar au trecut, în mod evident. Ne-am gândit să facem o ediţie specială, pentru că, pe de-o parte, am constatat că foarte multă lume consideră că ăsta e unul dintre cele mai bune discuri ale mele, dacă nu cel mai bun, şi există oameni care spun că n-ar mai trebui să scot nimic, că, dacă am scos «Interioare», e destul. Evident că fiind primul meu album am gânduri speciale legate de el. La vremea respectivă, când am fost pus în situaţia să intru în studio să trag un disc, nu ştiam dacă o să mai apuc vreodată să trag un disc. Erau şi alte vremuri şi oricum era destul de ciudat chiar şi simplul fapt că scot eu un disc", a declarat Alexandru Andrieş.

Potrivit cântăreţului, discul a fost prelucrat "la un nivel tehnic excepţional" de Victor Panfilov.

"Surpriza acestei ediţii este un DVD (...) Sunt nouă cântece din discul «Interioare», cu Sorin Romanescu la chitară, cu Maria Ioana Mântulescu la voce şi cu Berti Barbera la percuţie şi muzicuţă. Bineînţeles că altfel orchestrate şi altfel făcute decât cele de pe disc, filmate de o echipă de operatori de care s-a ocupat Andrei Băltăreţu, montajul l-a asigurat Vlad Ioachimescu. (...) Şi pentru a face acest disc, pentru că am avut tot feluri de promisiuni, evident, de la tot felul de sponsori, dar, când a venit momentul socotelii, momentul digital - cum spune domnul Mitran, pentru că se leagă de cifre -, sponsorii au dispărut ca prin minune, care încotro şi atunci, ca de obicei, mătuşa (Victoria London, n.r.) a sărit în ajutor şi, în afară de ce am reuşit eu să strâng, a trimis mătuşa mea restul de bani şi practic ea e cea care a produs materialul video", a declarat cântăreţul, precizând că a făcut lansarea pe 7 mai pentru că este aniversarea mătuşii sale.

De asemenea, Aurelian Mitran a menţionat că va fi organizat un turneu de promovare a acestei variante remasterizate a albumului "Interioare".

"În această toamnă vom face un turneu de lansare a acestui album, care va fi - aşa cum se cheamă acum - turneu naţional de cinci zile. Vom atinge câteva oraşe, o să avem şi Bucureştiul. Asta se va întâmpla în a doua jumătate a lui septembrie şi începutul lui octombrie", a declarat Aurelian Mitran, menţionând că Alexandru Andrieş n-a mai fost plecat într-un turneu din 1994.

Casa de discuri A&A Records a produs albumul "Interioare" la ODS şi îl distribuie în reţeaua librăriilor Cărtureşti.

Născut pe 13 octombrie 1954, Alexandru Andrieş are în spate o activitate bogată ca muzician de blues/ jazz/ folk, arhitect, scriitor, poet, traducător, pictor şi grafician. Cu studii de arhitectură, domeniu în care şi predă, şi-a făcut debutul solistic în 1974, la Club A, evoluând prima dată pe scenă, în 1979, la Festivalul de jazz & rock Braşov, cu trupa Basorelief. Primul său album, "Interioare", a fost lansat în 1984, urmându-i alte 48 de materiale discografice. A lansat volumele "Aşteptând-o pe Maria" (1991), "(La mulţi ani Dylan)" (1991), "Singur acasă" (1992), "Petala" (2009) şi "Desen şi arhitectură" (2009), acestea două din urmă tot la Editura Vellant. Este membru al Uniunii Arhitecţilor, al Uniunii Scriitorilor, al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor şi al Asociaţiei Ziariştilor din România.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici