Anca Puiu, selectată în programul Producers on the Move 2013, la Cannes

Producătorul de film Anca Puiu se numără printre cei 29 de profesionişti selectaţi să participe în programul Producers on the Move, care se va desfăşura în timpul Festivalului de la Cannes (15 - 26 mai), informează European Film Promotion.

294 afișări
Imaginea articolului Anca Puiu, selectată în programul Producers on the Move 2013, la Cannes

Anca Puiu, selectată în programul Producers on the Move 2013, la Cannes (Imagine: Andreea Balaurea / MediafaxFoto)

Programul Producers on the Move se desfăşoară între 18 şi 21 mai. O parte dintre participanţii la acest program au filme selectate în diferite secţiuni pe Croazetă. De exemplu, Viola Prestieri este producător executiv al filmului lui Paolo Sorrentino "The Great Beauty", selectat în competiţia oficială, iar Andrea Cornwell, din Marea Britanie, a produs filmul "Last Days on Mars", de Ruairi Robinson, selectat în secţiunea Quinzaine des Realisateurs.

În 2004, Anca Puiu a fost unul dintre fondatorii casei de producţie Mandragora, alături de soţul ei, regizorul Cristi Puiu. Primul lungmetraj al casei de producţie a fost "Moartea domnului Lăzărescu", distins cu premiul secţiunii Un Certain Regard la Festivalul de la Cannes, în 2005. Anca Puiu a mai produs filme de Marian Crişan ("Megatron", care a primit, în 2010, Palme d'Or pentru scurtmetraj; lungmetrajul "Rocker", 2012), Peter Kerek ("Adulter", 2010), Andrei Cohn ("Fotografii de familie", 2012) şi documentare de Ana Vlad şi Adi Voicu ("Metrobranding", "Victoria").

Anca Puiu are în dezvoltare două documentare de Ana Vlad şi Adi Voicu şi două lungmetraje de ficţiune semnate de Cristi Puiu ("Sierra Nevada" - 2014 şi "La conac" - 2015).

În anii anteriori, în programul Producers on the Move au participat Monica Lăzurean Gorgan, Ada Solomon şi Daniel Mitulescu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici