Andrei Hrebenciuc vrea ca banii pe prima sa carte să intre în contul unei burse pentru studenţi

Andrei Hrebenciuc, fiul fostului secretar general al social-democraţilor Viorel Hrebenciuc, speră ca prima sa carte să aibă vânzări cât mai bune, iar banii obţinuti să intre în contul unei burse pentru studenţi, după cum a declarat într-un interviu acordat cotidianului "Gândul".

46 afișări
Imaginea articolului Andrei Hrebenciuc vrea ca banii pe prima sa carte să intre în contul unei burse pentru studenţi

Hrebenciuc jr vrea ca banii pe prima sa carte să intre în contul unei burse pentru studenţi (Imagine: Gândul)

"Mă gândesc că ar putea stârni un oarecare interes şi sper din tot sufletul să vând cât mai multe exemplare pentru a putea oferi o bursă cât mai mare", a spus Hrebenciuc. Banii proveniţi din drepturile de autor asupra cărţii vor fi viraţi în contul unei burse pentru studenţi, în valoare de circa 2.000 de euro, notează cotidianul Gândul.

Întrebat cum este să publice o carte de economie în loc să aibă numele scris pe prima pagină a unui tabloid, Andrei Hrebenciuc a subliniat că "este o mare satisfacţie" şi că a muncit mult pentru acest volum. "Chiar am muncit pentru această carte. M-am documentat un an şi jumătate pentru a putea să o scriu", a declarat el pentru "Gândul".

Fiul lui Viorel Hrebenciuc nu este interesat de politică, dar a remarcat că dreapta românească nu este "foarte bine delimitată" de stânga. Totuşi, ar intra în politică daca ar "simţi că lumea vrea cu adevărat să schimbe ceva" şi dacă ar face parte "dintr-o echipă, dintr-un grup de oameni, capabili să facă acest lucru".

"Marea noastră problemă este nivelul foarte scăzut al veniturilor ca pondere în PIB, de 30% faţă de media UE care este de 40%. E greu de crezut că se vor mai putea ajusta, consistent, cheltuielile bugetare. Nu cred că populaţia ar mai putea suporta o nouă tăiere a cheltuielilor. Trebuie combătută evaziunea fiscală, mai ales când vine vorba despre accize şi TVA", a mai spus Hrebenciuc, în interviul acordat "Gândul".

Deşi recunoaşte că sunt unele persoane care au idei preconcepute în legătură cu el, Andrei Hrebenciuc susţine că, "după două-trei seminarii, au ajuns să renunţe la ele".

Andrei Hrebenciuc este preparator universitar, doctorand în cadrul Catedrei de Economie şi Politici Economice de la ASE Bucureşti.

Hrebenciuc îşi va lansa prima sa carte, "Iluzia - erou şi antierou în crizele economice", la târgul de carte Gaudeamus, care se va deschide săptămâna viitoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici