Arheologii au găsit un schelet în Marea Britanie. A fost crucificat ca Isus Hristos

  • Arheologii au descoperit scheletul unui bărbat romano-briton de circa 20-30 ani într-un cimitir antic din Cambridgeshire, Anglia.
  • Scheletul desoperit în Marea Britanie atestă faptul că practicarea crucificării era o metoda de execuţie utilizată de romani la scară largă, efectuată în tot Imperiul Roman
4506 afișări
Imaginea articolului Arheologii au găsit un schelet în Marea Britanie. A fost crucificat ca Isus Hristos

Arheologii au găsit un schelet în Marea Britanie. A fost crucificat ca Isus Hristos

În urma unor săpături, arheologii au descoperit scheletul unui bărbat romano-briton de circa 20-30 ani, într-un cimitir antic din Cambridgeshire, Anglia. Conform analizelor, bărbatul ar fi fost un sclav sau lucrător şi ar fi fost crucificat după cum indică cuiul înfipt în piciorul său drept şi oasele fracturate.

Este al doilea schelet găsit în istorie care aparţine unui om executat prin crucificare după descoperirea făcută în Israel din 1968 al unui alt picior cu un cui înfipt.

Scheletul desoperit în Marea Britanie atestă faptul că practicarea crucificării era o metoda de execuţie utilizată de romani la scară largă, efectuată în tot Imperiul Roman. Un profesor specializat pe acest subiect, John Granger Cook de la LaGrange College din statul american Georgia, estimează că între secolele 2 î.Hr.-4 d.Hr., peste 100 000 de oameni au fost crucificaţi în teritoriile controlate de Imperiul Roman. 

Crucificarea era o formă de pedepsire a rebelilor care se răzvrăteau împotriva autorităţilor, iar cea mai cunoscută persoană crucificată a fost Isus Hristos, predicator iudeu şi fondator al creştinismului. În urma revoltei gladiatorului Spartacus din anul 71 î.Hr., 6000 dintre sclavii care s-au alăturat revoltei au fost crucificaţi.   

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici