Arhiva Naţională de Filme, Studioul de Creaţie Cinematografică şi Studioul Video Art vor fi reorganizate

Arhiva Naţională de Filme, Studioul de Creaţie Cinematografică şi Studioul Video Art vor fi comasate şi reorganizate prin înfiinţarea Institutului Naţional al Filmului, care va beneficia de 3% din Fondul cinematografic, în baza unei ordonanţe de urgenţă adoptate, miercuri, de Guvern.

558 afișări
Imaginea articolului Arhiva Naţională de Filme, Studioul de Creaţie Cinematografică şi Studioul Video Art vor fi reorganizate

Arhiva Naţională de Filme, Studioul de Creaţie Cinematografică şi Studioul Video Art vor fi reorganizate (Imagine: Adrian Păduretu/Mediafax Foto)

În acelaşi timp, Institutul Naţional al Patrimoniului îşi va diviza activitatea, urmând să fie înfiinţată Administraţia Monumentelor Istorice şi a Siturilor Arheologice, cu funcţia de administrare. Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală va prelua componenta de atestare a specialiştilor, iar Institutul Naţional al Patrimoniului va gestiona componenta de finanţare pentru restaurări, cea de cercetare şi cea de evidenţă a monumentelor istorice, precum şi domeniului patrimoniului imaterial.

Centrul de Pregătire Profesională în Cultură şi Centrul de Cercetare şi Consultanţă în domeniul Culturii vor fi de asemenea comasate şi reorganizate prin înfiinţarea Institutului Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală.

Centrului Naţional de Cultură a Romilor-Romano Kher va fi trecut din subordinea Ministerului Culturii în subordinea Agenţiei Naţionale pentru Romi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici