Băsescu a avut un schimb de replici cu un ziarist al Antenei 3 despre un contract al Ioanei Băsescu

Preşedintele Traian Băsescu a avut, joi, într-o conferinţă de presă, un schimb de replici cu un jurnalist de la Antena 3 care l-a întrebat despre un contract pe care Ioana Băsescu l-ar avea cu o subsidiară a Gazprom, şeful statului acuzându-l pe ziarist că minte "ca securistul Voiculescu".

1084 afișări
Imaginea articolului Băsescu a avut un schimb de replici cu un ziarist al Antenei 3 despre un contract al Ioanei Băsescu

Traian Basescu (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

Preşedintele a susţinut o declaraţie de presă la Cotroceni despre discuţiile avute la Bruxelles, joi, cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy. Preşedintele a acceptat întrebări, iar jurnalistul de la Antena 3 s-a prezentat şi a spus de la ce post este, fiind întrerupt de Traian Băsescu înainte de a formula întrebarea: "Staţi, staţi: postul de propagandă, dezinformare şi înşelare a românilor. (..) Postul patronat de domnul Voiculescu, care a fost condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare".

"Domnule preşedinte, permiteţi-mi să vă adresez întrebarea", a spus jurnalistul, la care Traian Băsescu a replicat: "Da, vroiam să mă conving dacă este postul Antena 3, acela despre care v-am spus. Dumneavoastră, în calitate de ziarist al postului de dezinformare Antena 3".

Întrebat cum a reacţionat când fiica sa l-a informat că lucrează pentru o firmă subsidiară a Gazprom în România, şeful statului a răspuns: "Nu m-a informat". "Vă informez eu acum. Noi avem documente, mărturii, video, le-am difuzat aseară", a răspuns jurnalistul.

Preşedintele a replicat: "Domnule ziarist, pentru că minţiţi, fiica mea nu a obţinut niciodată bani de la Gazprom. Asta este o minciună a securistului Voiculescu, pe care din păcate, o pune în gura unor copii. Dumneavoastră sunteţi un copil. Pentru banii lui Voiculescu, renunţaţi să minţiţi".

La afirmaţia jurnalistului că are acte pe care i le poate arăta, şeful statului a spus: "Ce acte aveţi? Că a luat bani de la Gazprom? Ştiţi ce face un notar? Minţiţi ca şi patronul dumneavoastră, condamnat la cinci ani. Ca şi postul dumneavoastră de propagandă. Nu vă contrazic că Ioana poate avea legalizare de acte. Cum vă permiteşi să spuneţi că a luat bani de la Gazprom?", a comentat preşedintele Băsescu.

El a mai spus că fiica sa nu a făcut niciun contract cu Gazprom. "Minţiţi ca securistul Voiculescu. Renunţaţi", a mai declarat Traian Băsescu, adăugând, că, din câte ştie, firma despre care vorbea Antena 3 este sârbă.

Despre faptul că această firmă este subsidiară a Gazprom, şeful statului a replicat: "Şi postul Antena 1 este cumpărat de un securist, şi dumneavoastră spuneţi că nu sunteţi securist? Nu-i cumpărată de un turnător, Antena 1? Şi vă face cineva turnător şi pe dumneavoastră?".

Preşedintele Traian Băsescu a mai spus că nu răspunde la întrebarea jurnalistuui pentru că "nu ştie" şi că nu doreşte să vadă documentele.

"Domnule, nu mi le aduceţi mie, dacă a făcut un contract cu Gazpromul, este una, dacă în calitate de notar, a spus că vă cheamă cum vă cheamă, notarul este notar, doar constată", a conchis şeful statului.

După conferinţă, purtătorul de cuvânt al şefului statului a remis o declaraţie către agenţiile de presă în care a precizat, printre altele, că "preşedinte Traian Băsescu nu a avut nicio întâlnire cu reprezentanţi ai companiei Gazprom pe întreaga durată a mandatelor domniei sale de preşedinte al României".

"Mai mult decât atât, doamna Ioana Băsescu a devenit notar public în anul 2007, când tatăl domniei sale era deja preşedinte al României. Tot pentru lămurirea jurnaliştilor de la postul Antena 3, menţionez că actul notarial nu este un contract, ci reprezintă legalizarea unui document", afirmă Bogdan Oprea, purtător de cuvânt al şefului statului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici