Băsescu: Corifeii descurajării nu au fost în stare să ţină un ziar, dar dădeau lecţii Guvernului

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi că mass-media a creat o atmosferă ostilă faţă de reuşitele ieşirii din criză şi că, deşi "nu erau în stare să ţină un ziar", "corifeii descurajării" dădeau sfaturi Guvernului.

296 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Corifeii descurajării nu au fost în stare să ţină un ziar, dar dădeau lecţii Guvernului

Băsescu: Corifeii descurajării nu au fost în stare să ţină un ziar, dar dădeau lecţii Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

"Sentimentul meu a fost că o ţară în criză şi cu o cădere cum a avut România, de la +7,4 la -7,4, este o ţară care suportă efectele unei conflagraţii, din punct de vedere al modului cum cetăţenii văd perspectiva, cum îşi văd prezentul, viitorul. România a trecut printr-un şoc teribil. (...) Ce nu am avut faţă de alte ţări a fost o atmosferă atât de ostilă împotriva reuşitei faţă de ieşirea din criză. Nu este, Doamne fereşte, un atac la mass-media, pe care eu nu am atacat-o niciodată, nici ea pe mine, dar trebuie să vă spun că au creat o atmosferă groaznică. Să treci prin criză cu un popor descurajat, voit descurajat, nu e uşor", a declarat Traian Băsescu la o dezbatere organizată de Ziarul Financiar.

El a precizat că nu obliga nimeni mass-media să fie solidară cu politicul, cu Guvernul, cu majoritatea, dar "poate putea fi puţin solidară cu românii".

"Este nepermis să-i descurajezi în fiecare zi, propovăduind, proclamând independenţa, eroarea şi, exact cei care dau lecţii şi acum, zilnic, şi care parcă plângeau când s-au anunţat cifrele ieşirii din recesiune. Era aşa... trist. «Cum, nu-i recesiune? Noi ce facem?». Exact corifeii descurajării spuneau câte rele face Guvernul pe zi, multe făcea, şi cum duc ţara la faliment politicienii. În timp ce dădeau lecţii Guvernului, falimentau ziarele lor. Ei nu erau în stare să ţină un ziar, dar dădeau lecţii cum se ţine o ţară", a susţinut şeful statului.

"Uitaţi-vă că cei mai agresivi au fost de la ziarele care s-au închis, la ziarele care nu au mai avut publicitate să afle românii că avem port la Constanţa sau să afle românii că avem un tren care merge de la Bucureşti la Timişoara. Aşa era publicitatea de stat prin ziarele astea înainte şi, când Guvernul nu a mai dat publicitate de stat, şi-au arătat şi calităţile manageriale", a mai spus Traian Băsescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici