Băsescu: Sănătate şi fericire celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena

Preşedintele Traian Băsescu a transmis, miercuri, un mesaj cu prilejul sărbătorii Sfinţilor Împăraţi Constantin şi Elena, în care adresează cele mai calde urări de sănătate şi fericire celor care îşi sărbătoresc ziua onomastică.

157 afișări
Imaginea articolului Băsescu: Sănătate şi fericire celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena

Băsescu: Sănătate şi fericire celor care îşi sărbătoresc onomastica de Sfinţii Constantin şi Elena (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Doresc să adresez cele mai calde urări de sănătate şi fericire tuturor celor care astăzi, de Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, îşi sărbătoresc ziua onomastică. Fie ca Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena, care au urmat exemplul Apostolilor în mărturisirea credinţei, să ne inspire în tot ceea ce întreprindem în viaţa de zi cu zi şi să ne ocrotească!", se arată în mesajul preşedintelui.

Biserica Ortodoxă îi sărbătoreşte miercuri pe Sfântul Împărat Constantin cel Mare şi pe mama sa, Elena, al căror hram este purtat de numeroase biserici din ţară, incluzând Catedrala patriarhală.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt doi dintre cei mai iubiţi sfinţi de către români. Aşa se explică şi faptul că aproximativ 1.850.000 de români poartă numele Constantin şi Elena sau derivate ale acestora.

Mărturie stau şi numeroasele lăcaşuri ale Bisericii Ortodoxe Române, din ţară şi din străinătate, care poartă hramul Sfinţilor Împăraţi, a explicat pentru MEDIAFAX, părintele Ciprian Apetrei, consilier la Patriarhia Română.

Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena sunt, de asemenea, ocrotitorii Catedralei patriarhale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici