BBC va renunţa la 65 de posturi din divizia sa de radio

BBC a anunţat că va renunţa la 65 de posturi din divizia sa de radio, în cadrul unui proces de restructurare care prevede că posturile de radio ale grupului media public britanic trebuie să facă economii de 38 de milioane de lire sterline până în 2016/17, informează bbc.com.

115 afișări
Imaginea articolului BBC va renunţa la 65 de posturi din divizia sa de radio

BBC va renunţa la 65 de posturi din divizia sa de radio (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Anunţul a fost făcut marţi de Helen Boaden, directorul BBC Radio.

BBC Radio trebuie să facă economii de 38 de milioane de lire sterline până în anul financiar 2016/17 şi concedierile obligatorii sunt foarte posibile, a spus Helen Boaden în cadrul unei întâlniri cu angajaţii acestei divizii.

Decizia care vizează BBC Radio face parte dintr-o strategie de reducere a cheltuielilor la nivelul întregii corporaţii BBC, cu 800 de milioane de lire sterline.

Astfel, se va ajunge ca aproximativ 200 de locuri de muncă, respectiv 15% din totalul angajaţilor diviziei de radio a BBC, să fie reduse până în 2017, în cadrul acestui proces de restructurare care a început în 2012.

De asemenea, divizia de radio a BBC va fi reorganizată în subdivizii: una va reuni posturile de radio "vorbite", care transmit emisiuni de informaţii şi talk-show-uri variate etc., şi posturile de radio care transmit muzică clasică, iar alta va reuni staţiile de radio care difuzează muzică pop.

Astfel, Radio 4, 4 Extra, Radio 3 şi BBC Proms vor fi reunite în prima subdivizie, iar Radio 1, 1Xtra, Radio 2, Asian Network şi 6 Music, în cel de-al doilea astfel de centru.

În prezent, fiecare radio din cadrul BBC are o conducere separată. În viitor, fiecare radio al BBC va continua să fie condus separat, însă între aceste staţii va exista o colaborare mai mare, de exemplu, în privinţa evenimentelor live transmise.

Ascultătorii acestor posturi de radio nu vor fi afectaţi de acest proces de restructurare internă.

British Broadcasting Corporation (BBC) este cel mai mare radiodifuzor public din lume.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici