Biletele pentru TIFF 2010 vor fi puse în vânzare de luni

Biletele pentru cea de-a noua ediţie a Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc în perioada 28 mai - 6 iunie, la Cluj-Napoca, vor fi puse în vânzare începând de luni.

27 afișări
Imaginea articolului Biletele pentru TIFF 2010 vor fi puse în vânzare de luni

Biletele pentru TIFF 2010 vor fi puse în vânzare de luni (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă, transmis, duminică, de organizatorii TIFF, biletele vor fi puse în vânzare începând de luni, la Cinema Republica, Cinema Arta, Cinema Victoria şi la Cinema City din Cluj.

"În acest an, pentru a evita stresul, nervii sau emoţiile aşteptării la «coada de bilete» înainte de începerea proiecţiei, organizatorii şi-au propus să încurajeze achiziţionarea biletelor cu anticipaţie, pregătind cinefililor o ofertă irezistibilă. Astfel, cei care vor cumpăra bilete cu minim o zi înaintea proiecţiei, vor plăti un preţ special de opt lei. Elevii, studenţii şi pensionarii beneficiază de reducere, astfel că preţul unui bilet pentru aceştia va fi de şase lei", se arată în comunicat.

Biletul cumpărat în ziua proiecţiei beneficiază de un preţ unic pentru toate categoriile de spectatori, respectiv 10 lei.

Accesul la proiecţiile de la TIFF Meeting Point (Muzeul de Artă) este gratuit.

Biletele de intrare pentru orice film, din orice locaţie a festivalului, pot fi obţinute de la orice casierie TIFF.

Conform sursei citate, tot de luni, vor fi puse la dispoziţia spectatorilor 60 de carduri TIFF cu valoare de 200 de lei.

Cardul garantează accesul la 35 de proiecţii, la alegere, cu excepţia galelor de deschidere şi închidere. Deţinătorul cardului îşi va putea procura bilete în avans sau în ziua proiecţiei pentru orice film din programul TIFF, în limita locurilor libere, prin prezentarea cardului la orice casierie TIFF. Pentru a putea beneficia de acest card, doritorii trebuie să trimită un e-mail cu datele lor de identificare şi o poză sau să vină la casieria TIFF din holul cinematografului Republica.

Biletele cu regim special au următoarele preţuri: bilet de intrare pentru copii şi elevi: cinci lei (valabil doar pentru proiecţiile de film din programul EDUCATIFF, anunţate în program), bilet pentru proiecţiile în aer liber din Piaţa Unirii: 5 lei, bilet pentru proiecţiile de la Insomnia Cafe şi TIFF Lounge: 5 lei, bilet pentru spectacolul de la Castelul Banffy (Bontida- 30.05): 5 lei, bilet pentru proiecţia Dracula (Opera Naţională Română - 02.06): 10 lei, bilet pentru spectacolul Soundtrack for Andy Warhol's Screen Tests, (Auditorium UBB - 31.05): 15 lei, bilet pentru ceremonia de deschidere: 15 lei (Piaţa Unirii), bilet pentru ceremonia de închidere: 25 lei (Teatrul Naţional). Accesul la proiecţiile de la Meeting Point (Muzeul de Artă) este gratuit.

De la toate casieriile TIFF se pot obţine bilete de intrare pentru proiecţiile care vor avea loc la Cinema Republica, Cinema Arta, Cinema Victoria, Piata Unirii (proiecţii în aer liber), Echinox (proiecţii în aer liber), Auditorium UBB, Meeting Point, TIFF Lounge, Insomnia Cafe, parcare Iulis Mall (proiecţii drive-in) şi Cinema City (trei săli).

Accesul la proiecţiile drive-in se face numai cu autoturismul, iar biletele au aceleaşi preţuri ca pentru proiecţiile obişnuite. Vânzarea biletelor se va face zilnic la orice casierie TIFF şi apoi, începând cu 20.30, la intrarea în parcarea situată pe terasa Auchan. Dacă în autoturism se va afla un singur pasager, acesta va achita preţul unui singur bilet. Pentru doi sau mai mulţi pasageri se vor plăti două bilete. Proiecţiile marcate în program cu menţiunile Zilele Filmului Românesc sau Proiecţie Specială sunt destinate cu precădere invitaţilor români şi străini.

Festivalul va pune în vânzare bilete la aceste proiecţii, dar într-un număr limitat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici