CANNES 2014: Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog - VIDEO

Un labrador pe nume Buddy a câştigat, vineri, premiul Palm Dog pentru cea mai bună interpretare canină într-un film, acordat în cadrul celei de-a 67-a ediţii a Festivalului de la Cannes.

281 afișări
Imaginea articolului CANNES 2014: Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog - VIDEO

CANNES 2014: Labradorul Buddy a câştigat premiul Palm Dog (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Buddy a jucat în lungmetrajul "White God/ Feher Isten", realizat de regizorul maghiar Kornél Mundruczó, care a primit, vineri seară, trofeul Un Certain Regard la Festivalul Internaţional de Film de la Cannes.

Personajul principal al filmului este Hagen - rol interpretat de Buddy şi de dublura acestuia, Luc -, un câine abandonat de stăpâni şi care este luat de pe stradă de un bărbat care îl antrenează pentru a deveni câine de luptă.

Palm Dog Award este echivalentul dedicat câinilor al premiului Palme d'Or, distincţia supremă a Festivalului de la Cannes.

"Ce onoare, ce căţel fenomenal", a spus Toby Rose, organizatorul premiilor Palm Dog, care a catalogat filmul drept o intersectare între "Inglorious Barsterds" şi "Ben Fur" - parafrazare a celebrelor pelicule "Ticăloşi fără glorie/ Inglorious Basterds", de Quentin Tarantino, şi "Ben-Hur", de William Wyler.

În scena de deschidere a filmului, o haită de 250 de câini furioşi aleargă după protagonist, într-un cor de lătrături zgomotoase.

Majoritatea câinilor folosiţi în film au fost salvaţi în viaţa reală dintr-un adăpost de animale, fiind adoptaţi de actori şi de prietenii acestora după încheierea filmărilor.

Trofeul Palm Dog, un os din material textil umplut, a fost înmânat regizorului Kornél Mundruczó, care a afirmat că experienţa de a lucra cu vedetele canine a fost una "înălţătoare". Buddy şi Luc "se află la Los Angeles", a spus Kornél Mundruczó, care a promis că va trimite osul dresorului acestora.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului de Film de la Cannes a debutat pe 14 mai şi se va încheia duminică. Juriul competiţiei oficiale este prezidat de regizoarea neozeelandeză Jane Campion, singura femeie care a câştigat trofeul Palme d'Or pentru lungmetraj ("Pianul"). Gala de premiere a Festivalului de Film de la Cannes 2014 va avea loc sâmbătă seară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici