Care sunt câştigătorii premiilor Clubului Român de Presă de anul acesta

Clubul Român de Presă a decis, în urma încheierii procesului de jurizare, câştigătorii Premiilor CRP, ediţia a X a, ceremonia de decernare urmând să se desfăşoare în a doua jumătate a lunii august, conform unui comunicat al CRP remis, marţi, agenţiei MEDIAFAX.

793 afișări
Imaginea articolului Care sunt câştigătorii premiilor Clubului Român de Presă de anul acesta

Ziare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Premianţii acestei ediţii sunt:

La această ediţie a Premiilor CRP nu s-au acordat premii pentru secţiunile: emisiune de actualităţi radio, talk-show radio, emisiune de actualităţi tv, talk-show tv.

Membrii juriilor de secţiune de la această ediţie au fost:

  • Cristina Liberis (TVR) şi Vlad Petreanu (B1TV) - Ştire de agenţie;

  • Cornel Mihai Ungureanu (Adevarul de Seară Craiova) şi Vlad Mixich (Hotnews) - Editorial, presă scrisă;

  • Dragoş Boţa (www.pressalert.ro, Timişoara) şi Ovidiu Nahoi (Adevărul Europa) - anchetă, presă scrisă;

  • Adrian Cercelescu (Jurnalul Naţional) şi Adrian Ardelean (Europa FM) - reportaj, presă scrisă;

  • Claudiu Vrînceanu (www.wall-street.ro) şi Mihaela Pantea (Forbes România) - jurnalism economic, cross-media;

  • Tudor Călin Zarojanu (TVR) şi Iulia Popovici (Observator Cultural) - jurnalism cultural, cross-media;

  • Adrian Soare (RRA) şi Răzvan Ioan Boanchiş (Naţional) - jurnalism sportiv, cross-media;

  • Răzvan Mitroi (Financiarul) şi Ion Ioniţă (Adevărul) - interviu, cross-media;

  • Claudiu Lucaci (TVR) şi Adrian Bucur (B1TV) - talk-show radio.

"Trecând peste unele impedimente şi o anume lentoare, cauzate de pauza de doi ani, ţinând cont şi de context, a fost o ediţie onorabilă. Faptul că secţiunile care au avut cele mai consistente înscrieri au fost cele de reportaj (56 de materiale), jurnalism cultural şi interviu este încurajator şi tonic, o dovadă palpabilă că în presă există destul talent, sensibilitate, prestanţă, vocaţie. Şi multă tinereţe promiţătoare. După cum sunt «veterani» profesionişti, care rezistă şi confirmă. Şi asta ar trebui să facă regula în anii următori, nu excepţiile zgomotoase şi goale de conţinut. În acelaşi timp, structura acestor premii trebuie adaptată realităţilor. De exemplu, s-a confirmat, din nou apetenţa mai mult decât firavă a jurnaliştilor de radio şi televiziune pentru secţiunile «clasice», ei alegând să concureze la cele cross-media. O altă arhitectură a premiilor şi un sistem mai simplu de înscriere le vor face anul viitor mult mai atractive", a declarat Indira Crasnea, preşedintele Clubului Român de Presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici