Carl Weathers, actor din Rocky şi din Predator, a decedat în somn

Carl Weathers, care a jucat rolul lui Apollo Creed în primele patru filme Rocky alături de Sylvester Stallone, a murit la 76 de ani, ieri, vestea fiind confirmată astăzi de managerul său, Matt Luber.

667 afișări
Imaginea articolului Carl Weathers, actor din Rocky şi din Predator, a decedat în somn

Familia sa a relatat într-o declaraţie vineri, potrivit Deadline and Variety, că Weathers „a murit liniştit în somn” joi, 1 februarie.

„Suntem profund întristaţi să anunţăm dispariţia lui Carl Weathers”, a spus familia, adăugând: „Carl a fost o fiinţă excepţională, care a trăit o viaţă extraordinară.

Prin contribuţiile sale la film, televiziune, arte şi sport, a lăsat un semn de neşters şi este recunoscut în întreaga lume şi de-a lungul generaţiilor. A fost un frate, tată, bunic, partener şi prieten iubit”.

Weathers a jucat rolul boxerului Apollo Creed alături de Sylvester Stallone în filmele Rocky, începând cu originalul din 1976.

A jucat alături de Arnold Schwarzenegger în Predator din 1987, iar cel mai recent a jucat rolul Greef Karga, în serialul Star Wars The Mandalorian. Pentru rolul din The Mandalorian, actorul a fost nominalizat şi la Premiile Emmy.

Carieră de 50 de ani

Născut la New Orleans, pe 14 ianuarie 1948, Carl Weathers a jucat în peste 75 de filme şi în multe emisiuni TV.

Cariera sa de 50 de ani l-a determinat şi să acopere roluri emblematice, precum cel al lui Apollo Creed din Rocky, în primul (1976), al doilea (1979) şi al treilea (1982). De asemenea, a fost Derick Chubbs Peterson, alături de Adam Sandler, în Happy Gilmore.

Cel mai recent a fost Greef Karga în The Mandalorian pe Disney+, rol pentru care a fost nominalizat şi la un Emmy şi a regizat câteva episoade din sezonul doi şi trei. De asemenea, a fost vocea lui Combat Carl în filmul Toy Story 4 din 2019. 

Serialele TV în care a apărut includ Starsky şi Hutch, Street Justice, Colony, The Shield, Chicago Justice şi Brothers. De asemenea, a absolvit Universitatea de Stat din San Diego în anii 1970, după ce a abandonat o carieră promiţătoare în fotbal.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici