CNA: Licenţele Guerrilla, scoase la concurs, în noiembrie, alături de alte frecvenţe radio libere

Licenţele pe care a emis Radio Guerrilla vor fi scoase la concurs, începând din 17 noiembrie, alături de alte frecvenţe de radio libere, potrivit unei decizii luate, în şedinţa de marţi, de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA).

1235 afișări
Imaginea articolului CNA: Licenţele Guerrilla, scoase la concurs, în noiembrie, alături de alte frecvenţe radio libere

CNA: Licenţele Guerrilla, scoase la concurs, în noiembrie, alături de alte frecvenţe radio libere (Imagine: Shutterstock)

CNA a decis, marţi, să organizeze începând din 17 noiembrie un concurs de acordare a unui pachet de 36 de frecvenţe FM şi 9 frecvenţe AM, care sunt disponibile în prezent.

Decizia scoaterii la concurs a acestor frecvenţe a fost luată marţi cu unanimitatea voturilor membrilor CNA prezenţi la şedinţă (Florin Gabrea, Valentin Jucan, Lorand Turos, Viorel Buda, Monica Gubernat, Gabriel Tufeanu, Radu Herjeu, Dorina Rusu, Răsvan Popescu şi Radu Călin Cristea).

În acest pachet de frecvenţe disponibile care vor fi scoase la concurs se află şi cele care au aparţinut Radio Guerrilla, potrivit unui document analizat în şedinţa de marţi de CNA.

CNA a retras toate licenţele Radio Guerrilla pe 19 septembrie 2013, din cauză că acestea nu mai erau operate de societatea care le deţinea oficial - Realitatea Media SA -, ci de o altă societate - Expresiv SA. Legea audiovizualului prevede că CNA retrage licenţa audiovizuală dacă se încalcă normele privind regimul proprietăţii.

Decizia CNA luată pe 19 septembrie 2013 a implicat toate cele 24 de licenţe audiovizuale ale Radio Guerrilla (23 de licenţe terestre şi o licenţă de satelit) pe care Realitatea Media SA le deţinea.

Ulterior, CNA a scos la concurs cele 23 de licenţe terestre ale Radio Guerrilla, însă, în data de 19 noiembrie 2013, Consiliul a decis să amâne concursul pentru frecvenţele pe care a emis Radio Guerrilla până la soluţionarea situaţiei juridice a acestora.

Societatea Realitatea Media a pierdut însă, pe 19 iunie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ), procesul în care cerea anularea Deciziei Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) prin care au fost retrase licenţele Radio Guerilla, hotărârea instanţei fiind definitivă.

Odată cu încheierea acestui litigiu, licenţele pe care a emis Guerrilla pot să fie scoase la concurs de Consiliul Naţional al Audiovizualului, fapt care urmează să se întâmple în această toamnă, după cum au stabilit deja membrii CNA.

Totodată, Liviu Mihaiu a declarat pe 19 iunie, pentru MEDIAFAX, comentând decizia instanţei prin care Realitatea Media a pierdut definitiv licenţele Radio Guerrilla, că va strânge echipa Guerrilla şi va merge la Consiliul Naţional al Audiovizualului cu cel mai bun proiect, pentru a lua înapoi frecvenţele.

De asemenea, echipa Guerrilla a solicitat, luni, Consiliului Naţional al Audiovizualului să scoată la concurs licenţele care au aparţinut radioului, precizând că este pregătită să le recâştige şi să relanseze acest post.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici