CNN premiază persoane deosebite care schimbă lumea, în cadrul campaniei "CNN Heroes"

CNN a dat startul nominalizărilor pentru ediţia din 2010 a "CNN Heroes", o campanie care recunoaşte anual oameni obişnuiţi care schimbă lumea, punând la bătaie în acest an premii de circa 350.000 de dolari.

63 afișări
Imaginea articolului CNN premiază persoane deosebite care schimbă lumea, în cadrul campaniei "CNN Heroes"

CNN premiază persoane deosebite care schimbă lumea, în cadrul campaniei "CNN Heroes"

Până pe 1 august, oricine poate accesa www.CNN.com/Heroes.com pentru a nominaliza o persoană considerată erou al comunităţii din care face parte.

CNN a deschis lista nominalizărilor pentru persoane remarcabile în următoarele domenii:

Fiecare dintre cei zece eroi va primi câte 25.000 de dolari pentru proiectul său, iar câştigătorul titlului CNN Hero of the Year ales dintre cei zece va primi un sprijin financiar suplimentar de 100.000 de dolari.

Marele câştigător va fi ales de publicul CNN. După anunţarea celor 10 finalişti, publicul poate vota online pe CNNHeroes.com pentru a alege eroul a cărui muncă o admiră.

Juriul de anul acesta va fi anunţat în luna septembrie, iar printre cei care au răspuns solicitării CNN în anii anteriori se numără Colin Powell, Sir Elton John, Mariane Pearl, Whoopi Goldberg, Lance Armstrong, Shakira, Sir Richard Branson, Deepak Chopra, Jane Goodall, Earvin "Magic" Johnson, Jeffrey Sachs.

Campania se va încheia cu un eveniment în cadrul căruia personalităţi din toate domeniile se vor alătura recunoaşterii eroilor de lângă noi. La evenimentul de anul trecut au participat, printre alţii, Nicole Kidman, Kate Hudson, Pierce Brosnan, Dwayne Johnson, Eva Mendes, Randy Jackson şi Greg Kinnear.

Evenimentul, găzduit de Anderson Cooper (CNN), va fi transmis la nivel global.

În 2009, telespectatori din peste 100 de ţări au trimis peste 9.000 de nominalizări.

Printre eroii europeni recunoscuţi în anii precedenţi se numără Betty Makoni, o londoneză originară din Zimbabwe - fondatoarea Girl Child Network, care oferă asistenţă victimelor abuzurilor sexuale; Tom Henderson - creatorul ShelterBox, cel care a gândit un adăpost portabil pentru victimele dezastrelor naturale; Florence Cassassuce - o franţuzoaică de profesie inginer, care a creat un sistem portabil de purificare a apei, ce poate produce apă potabilă în mai puţin de patru minute; cercetaşul de origine rusă Alex Griffith care, abandonat într-un orfelinat şi ulterior adoptat de o familie americană, s-a întors în Rusia pentru a construi un loc de joacă pentru alţi copii asemenea lui.

"E important ca oamenii să afle lucrurile extraordinare pe care le fac semenii lor…CNN Heroes salvează vieţi, te încarcă cu energie", a declarat Betty Makoni, care, după ce a ajuns în Top 10 al ediţiei "CNN Heroes" din 2009, şi-a extins eforturile umanitare în Ghana, Tanzania şi Sierra Leone.

După ce a fost recunoscut în 2008 drept CNN Hero, Tom Henderson şi-a consolidat proiectul ShelterBox. Tom consideră experienţa drept "fantastică". "Mi-a făcut proiectul cunoscut întregii lumi şi m-a ajutat să ofer mai mult sprijin în zonele lovite de dezastre", a spus Henderson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici