Competiţie pentru logo-ul şi mascota proiectului Arad - Capitală Culturală Europeană 2021

Primăria Arad va oferi două premii de câte zece mii de lei pentru câştigătorii unei competiţii lansate miercuri, în urma căreia vor fi stabilite logo-ul şi mascota proiectului Arad - Capitală Culturală Europeană 2012, câştigătorii urmând să fie anunţaţi în ultima săptămână din luna mai.

282 afișări
Imaginea articolului Competiţie pentru logo-ul şi mascota proiectului Arad - Capitală Culturală Europeană 2021

Competiţie pentru logo-ul şi mascota proiectului Arad - Capitală Culturală Europeană 2021

Reprezentanţii Asociaţiei "Arad - Capitală Culturală Europeană 2021" au anunţat lansarea, în parteneriat cu Primăria, a unei competiţii pentru stabilirea logo-ului şi mascotei proiectului, la care se poate înscrie oricine, până în 16 mai, urmând ca cei doi câştigători să fie anunţaţi în săptămâna 26-31 mai, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit coordonatorului proiectului, Andrei Ando, se vor oferi două premii de câte zece mii de lei, bani asiguraţi de Primărie din bugetul local.

"Intenţia noastră este aceea de a contura identitatea vizuală a proiectului nostru, al cărui scop îl reprezintă dobândirea titlului de Capitală Culturală Europeană. Se vor acorda două premii, fiecare în valoare de 10.000 de lei. Dreptul de proprietate pentru logo şi mascotă va fi implicit transferat asociaţiei, odată cu ridicarea premiului", a declarat Ando.

El a precizat că se caută "elementele care să definească Aradul ca o comunitate dinamică".

"Logo-ul asociaţiei trebuie să definească personalitatea şi caracterul Aradului. Logo-ul va exprima spiritul multietnic şi multicultural al Aradului, ambiţiile de a se valida ca un oraş deschis, un spaţiu al integrării şi al creaţiei. Materialele promoţionale ale asociaţiei vor fi personalizate cu logo-ul respectiv, fie că este vorba de tipărituri, obiecte vestimentare sau online", a adăugat sursa citată.

Referitor la mascotă, organizatorii au spus că doresc să asocieze proiectului "o figură simpatică, un simbol al comunităţii locale".

Mascota ar putea fi o clădire, un element geometric, un animal sau orice construcţie "care poate fi asociată cu spiritul Aradului".

Juriul care va realiza selecţia va fi format din cinci persoane, care aşteaptă de la competitori câte "o motivare, o poveste" pentru logo-ul sau mascota realizate.

Municipiul Arad îşi va depune dosarul de candidatură pentru titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021 prin intermediul unei asociaţii care a fost constituită şi care are sediu, angajaţi plătiţi de municipalitate şi va promova proiectul.

În martie 2013, oraşul Arad şi-a lansat candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană - 2021, evenimentul având loc la Bruxelles, la Parlamentul European, în prezenţa a peste 300 de invitaţi, între care europarlamentari şi membri ai Comitetului Regiunilor.

Evenimentul de promovare a candidaturii a avut loc sub denumirea "Arad, cetate europeană a diversităţii culturale" şi a cuprins prezentarea a două filme documentare despre municipiu şi minorităţile care trăiesc în oraş, dar şi o expoziţie de fotografii şi picturi intitulată "Aradul cultural - expresie a coexistenţei interetnice".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici