Cotidianul Washington Times, vândut pentru un dolar

Cotidianul american Washington Times va fi vândut pentru un dolar, alături de toate obligaţiile sale financiare, de către un grup afiliat Bisericii Unitariene către un alt grup aparţinând aceluiaşi cult, informează Media Week.

20 afișări
Imaginea articolului Cotidianul Washington Times, vândut pentru un dolar

Cotidianul Washington Times, vândut pentru un dolar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pastorul Sun Myung Moon vrea să recapete controlul asupra Washington Times, după ce aliaţii liderului sud-coreean au fost de acord să cumpere ziarul pentru un dolar, dar cu tot cu obligaţiile sale financiare, potrivit unui memorandum intern, citat de presa americană.

Tranzacţia, una similară cu cea prin care Washington Post a vândut revista Newsweek omului de afaceri Sidney Harmon, prevede transferul ziarului de la un cumpărător afiliat Bisericii Unitariene către un altul.

Potrivit memorandumului, scris de consilierul editorial Michael Marshall, ziarul ar fi transferat de la o companie controlată de Preston Moon, fiul lui Sun Myung Moon, liderul Bisericii Unitariene, către un fost editor al Times, Doug Joo, un apropiat al pastorului Moon.

Washington Times a fost înfiinţat în 1982, ca publicaţie conservatoare şi creştină, de către fondatorul Bisericii Unitariene, Sun Myung Moon, şi este deţinut de News World Communications, un trust media deţinut de biserică. Trustul mai deţine ziare şi în Coreea de Sud, Japonia şi America de Sud.

Pe 1 mai consiliul de administraţie al ziarului a anunţat scoaterea sa la vânzare, după ce Biserica Unitariană şi-a retras suţinerea financiară.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici