Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu a declarat, joi, pentru MEDIAFAX, că de la 1 aprilie Cozmin Guşă va fi consilierul său pe probleme de dezvoltare de media, urmând să se ocupe de dezvoltarea internaţională a trustului Realitatea - Caţavencu.

290 afișări
Imaginea articolului Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie

Cozmin Guşă, consilierul lui Sorin Ovidiu Vântu de la 1 aprilie (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Domnul Guşă va fi consilierul meu pe probleme de dezvoltare de media, mai ales pentru dezvoltarea internaţională a trustului. Îşi va intra în atribuţii începând cu 1 aprilie", a spus Sorin Ovidiu Vântu, cel care controlează trustul de media Realitatea - Caţavencu.

Vântu a mai spus că l-a ales pe Cozmin Guşă pentru a-i fi consilier, deoarece îi este prieten şi este foarte capabil în zona de business.

"Domnul Guşă este prieten cu mine şi un domn extrem de capabil. Domnul Guşă se pricepe foarte bine la business şi la politică. Pe partea de politică s-a exprimat foarte bine, acum urmează să se exprime şi pe partea de business", a mai spus Sorin Ovidiu Vântu.

Potrivit tolo.ro, blogul jurnalistului Cătălin Tolontan, înţelegerea dintre Sorin Ovidiu Vântu şi Cozmin Guşă a fost parafată miercuri, contractul fiind semnat între Vântu, ca persoană fizică, şi firma lui Cozmin Guşă, Soco.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu şi Cozmin Guşă au fost parteneri în firma Soco Dezvoltare&Management SA, înfiinţată la 5 februarie 2009, având ca obiect principal de activitate "consultanţă pentru afaceri şi management".

"Firma pe care am înfiinţat-o cu Sorin şi în care suntem parteneri cu câte 50% din acţiuni se ocupă de proiecte private de business, după cum îi spune şi numele, Soco Management & Dezvoltare S.A. Această firmă nu are ca obiect de activitate acordarea de consultanţă politică, electorală. De asemenea, această firmă nu va face afaceri cu statul român şi are în vedere doar afaceri performante în mediul privat", a declarat la momentul respectiv, pentru MEDIAFAX, Cozmin Guşă. De asemenea, el a menţionat că a înfiinţat cu "vechiul" său prieten firma, după ce s-a retras din activitatea politică.

Totuşi, în august 2009, Cozmin Guşă a declarat pentru MEDIAFAX că nu mai este partener cu Vântu în firma Soco Dezvoltare&Management SA, care se ocupă de proiecte private de business. Atunci, fostul lider PIN a spus că a cumpărat cele 50 de procente din acţiunile societăţii, care erau deţinute de Vântu.

"Am răscumpărat acţiunile lui, în proporţie de 50%, la nivelul investiţiei pe care a făcut-o, iar motivele acestei tranzacţii prin care firma a devenit 100% proprietatea mea nu le fac publice, dar nu afectează relaţia personală pe care am avut-o înainte de a deveni parteneri de afaceri", a explicat Cozmin Guşă, precizând că firma o să-şi păstreze obiectul de activitate.

În prezent, societatea Soco Dezvoltare&Management SA îi are ca acţionari pe: Cozmin Guşă (50%) şi Gabriela Guşă (50%). Capitalul social al societăţii este de 100.000 de lei. Administratorii firmei, care are sediul în sectorul 1 din Bucureşti, sunt: Cozmin Guşă, Puiu-Marinel Vlad, Cătălin Nicuşor Barbu şi Claudia - Bogdana Ciochia. Mandatul lui Guşă se încheie la 29 ianuarie 2013, potrivit informaţiilor de la Registrul Comerţului.

Cozmin Guşă a anunţat, la sfârşitul lunii ianuarie 2009, că se retrage din politică. El a intrat în viaţa publică în urmă cu aproape nouă ani, trecând prin trei partide, dintre care primul a fost PSD.

Cozmin Guşă a fost, în campania electorală, consilier al liderului PSD Mircea Geoană. Cu toate acestea, încă din 12 martie, fostul lider PIN Cozmin Guşă a negat, implicarea firmei la care este acţionar alături de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu în activităţi de consultanţă electorală, precizând că a înfiinţat-o, împreună cu vechiul său prieten, pentru proiecte private de business, după ce s-a retras din politică.

Grupul Realitatea-Caţavencu, controlat de omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu, cuprinde, printre altele, televiziunile Realitatea TV, Money Channel, pachetul de canale de film CineStar, posturile de radio Realitatea FM şi Guerrilla, publicaţiile Academia Caţavencu, Money Express şi f5 - New Media (peste 30 de site-uri, printre care realitatea.net, money.ro, 24fun.ro), precum şi agenţia de presă NewsIn şi reţelele Monopoly TV şi Zoom. De asemenea, trustul a anunţat lansarea în primăvara acestui an a televiziunii de ştiri şi business Publika TV în Republica Moldova.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici