Culcer: CA al TVR a aprobat deja participarea la licitaţiile pentru campionatele mondiale de fotbal

Rodica Culcer a declarat pentru MEDIAFAX că acuzaţiile Olguţei Vasilescu potrivit cărora TVR riscă să nu difuzeze următoarele ediţii ale Cupei Mondiale de fotbal sunt "un atac politic gratuit", precizând că membrii CA al TVR au aprobat în decembrie participarea la licitaţiile pentru drepturile TV.

366 afișări
Imaginea articolului Culcer: CA al TVR a aprobat deja participarea la licitaţiile pentru campionatele mondiale de fotbal

Culcer: CA al TVR a aprobat deja participarea la licitaţiile pentru campionatele mondiale de fotbal (Imagine: Shutterstock)

Senatorul PSD Olguţa Vasilescu a declarat, joi, că TVR riscă să nu mai difuzeze următoarele două turnee finale ale Cupei Mondiale de fotbal, întrucât Consiliul de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) a fost înştiinţat cu întârziere de organizarea licitaţiilor. "Deşi se ştia de câteva luni că va fi organizată o licitaţie pentru drepturile de televizare, doamna Rodica Culcer a transmis abia ieri seară (miercuri, n.r.) înştiinţarea către Consiliul de Administraţie, care trebuie să şi aprobe astăzi participarea. Dacă nu se aprobă astăzi, TVR nu va mai putea televiza campionatele mondiale, lucru care s-a mai întâmplat pe vremea lui Ceauşescu", a mai afirmat senatorul PSD.

Contactată de MEDIAFAX, Rodica Culcer, care îndeplineşte atribuţiile de director al Direcţiei Emisuni Informative şi Sport din TVR, a declarat că afirmaţiile senatorului PSD Olguţa Vasilescu reprezintă "un atac politic gratuit".

"Este un atac politic gratuit la adresa mea în spiritul adoptat de politicienii acestui partid în ultima vreme. Presupun că vine pe filiera reprezentanţilor PSD în CA, care înţeleg mai degrabă să facă războaie politice decât administraţie", a spus Rodica Culcer.

Ea a mai spus că membrii CA din Televiziunea Română au aprobat în luna decembrie participarea la licitaţia pentru următoarele ediţii ale CM de fotbal. "CA a aprobat participarea la această licitaţie în şedinţa din decembrie, dar nu a fost aprobată încă suma (cu care TVR va participa la licitaţie, n.r.)", a spus Rodica Culcer. Ea a precizat că TVR este în termen pentru înscrierea la licitaţii.

"Termenul a fost prelungit până la 16 ianuarie. Departamentul Sport a obţinut această prelungire", a explicat Rodica Culcer. "Circulara de CA a plecat ieri (miercuri, n.r.). Decizia de a iniţia această circulară îi aparţine preşedintelui-director general (Alexandru Lăzescu, n.r.) şi i-a fost comunicată directorului Departamentului Sport, Cosmin Cernat, marţi. Miercuri a fost semnată de mine. Eu sunt o verigă minoră în acest lanţ decizional. Decizia finală este a CA-ului şi propunerea de sumă îi aparţine preşedintelui - director general, care ştie exact care sunt disponibilităţile financiare ale instituţiei", a mai spus Rodica Culcer.

Potrivit site-ului TVR, Consiliul de Administraţie al instituţiei a adoptat pe 15 decembrie hotărârea numărul 150, potrivit căreia "Televiziunea Română îşi exprimă interesul pentru participarea, alături de EBU (European Broadcasting Union), la licitaţiile pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare ale Campionatelor Mondiale de Fotbal din 2018 şi 2022".

Tot pe 15 decembrie, CA al TVR a adoptat hotărârea numărul 149, potrivit căreia s-a aprobat "participarea SRTv la oferta EBU către FIFA pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare a pachetului de emisiuni de promovare a FIFA World Cup 2014".

Totodată, pe 29 noiembrie, CA al TVR a adoptat hotărârea numărul 138, preşedintele-director general al SRTv a fost mandatat pentru participarea la licitaţia "pentru achiziţionarea drepturilor de difuzare ale meciurilor disputate în deplasare de către echipa naţională a României în preliminariile Campionatului Mondial 2014, al cărui turneu final va fi transmis în direct de Televiziunea Română".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici