"Dansez pentru tine", lider de audienţă vineri la Pro TV, când Mircea Solcanu a părăsit competiţia

Emisiunea "Dansez pentru tine" a fost lider de audienţă vineri seara, când aproape 2,5 milioane de români au stat cu ochii pe Pro TV, într-o ediţie în care Mircea Solcanu şi Roxana Voina au părăsit competiţia, potrivit unui comunicat.

749 afișări
Imaginea articolului "Dansez pentru tine", lider de audienţă vineri la Pro TV, când Mircea Solcanu a părăsit competiţia

"Dansez pentru tine", lider de audienţă vineri la Pro TV, când Mircea Solcanu a părăsit competiţia

Vineri seara, platoul emisiunii "Dansez pentru tine" a strălucit la propriu. Vedetele concurente s-au jucat cu focul şi au avut apariţii pline de sex-appeal, cu coregrafii spectaculoase pentru unul dintre stilurile serii, bellydance, apoi s-au aruncat în tranşee şi au îmbrăcat costume speciale pentru cel de-al doilea stil de dans, tras la sorţi de fiecare pereche în parte, dar având ca temă "Balul Armatei".

Românii au urmărit fascinaţi parada de strălucire, energie, culoare, emoţie, dar şi veselie de pe ringul competiţiei de la Pro TV, astfel că în minutul de maximă audienţă, 21.18, aproape 2,5 milioane de telespectatori la nivelul ţării urmăreau "Dansez pentru tine". Pe publicul comercial din mediul urban cu vârste curpinse între 18 şi 49 de ani, emisiunea de la Pro TV a înregistrat vârful de audienţă la 21.42, cu 12,1 puncte de rating şi 33,5 % cotă de piaţă, de patru ori mai mult decât Antena 1 care obţinea numai 3 puncte de rating şi 8,3 % cotă de piaţă.

Telespectatorii Pro TV au fost alături de perechile concurente ale noului sezon pe tot parcursul celei de-a doua ediţii. Astfel că timp de aproape 5 ore cât a durat emisiunea, între 20.29 şi 1.17, Pro TV a fost lider detaşat de audienţă pe toate categoriile de public. "Dansez pentru tine" a înregistrat o medie de audienţă dublă faţă de concurenţă, pe întreg publicul din mediul urban, mai precis 7,3 puncte de rating şi 22,1 procente din cota de piaţă, faţă de Antena 1 care a avut doar 3,5 puncte de rating şi 10,6 % cotă de piaţă.

Seara de vineri a adus în competiţia visurilor şi prima eliminare din acest sezon. Mircea Solcanu şi Roxana şi Alex Piscunov şi Cornelia au intrat la duel săptămâna trecută, astfel că în cea de-a doua ediţie s-au luptat în paşi de dans, trebuind să pregătească trei stiluri de dans: cele două stiluri ale ediţiei trecute - dans vechi şi dans tras la sorţi cu tema "Balul Absolvenţilor", dar şi un stil nou, bellydance şi dans cu foc. Ambele tabere au fost susţinute din public de oameni dragi, prieteni şi colegi. Alex, toboşarul trupei Zero, a fost încurajat de colegii săi de trupă, dar şi de Cătălin Măruţă, colegul său de la "Happy Hour". La rândul ei, partenera lui Alex, Cornelia, a fost foarte emoţionată să o îmbrăţişeze în ring pe mama sa, venită la "Dansez pentru tine" special pentru a o încuraja. Şi Mircea Solcanu a primit încurajări din partea colegilor din redacţia "Poveştirilor" de la Acasă, Ioana Maria Moldovan şi Dan Cruceru, dar şi din partea Oliviei Steer. Partenera lui Mircea, Roxana, a fost îmbărbătată de cea mai bună prietenă a sa.

Deşi ambele perechi au muncit înzecit în săptămâna care a trecut, cu emoţii, încordări, dar şi speranţe, votul publicului a fost decisiv vineri seara: Mircea Solcanu şi Roxana Voina au părasit competiţia de la Pro TV cu lacrimi în ochi, dar cu speranţa că visul Roxanei nu se va opri aici.

Pentru ceilalţi concurenţi ediţia de vineri a fost plină de bucurie, mai ales că juriul a fost impresionat de coregrafiile spectaculoase şi punerile în scenă ale dansurilor, astfel că a plouat cu note de 10. Pepe şi partenera sa, Andreea, au făcut din nou senzaţie şi la finalul serii s-au clasat din nou pe primul loc. Dacă săptămâna trecută Pepe a fost revelaţia la dans, de data aceasta partenera sa a fost cea care a atras cele mai multe aplauze şi aprecieri, mai ales că dansul din buric pe care l-au pregătit a fost senzaţional şi răsplătit cu 10 pe linie. Iar la dansul tras la sorţi, rock'n'roll, Pepe l-a întruchipat pe Elvis Presley, sub privirile admirative ale publicului.

Clasaţi pe locul al doilea la finalul serii, Catrinel Sandu şi Ionuţ Ionescu au uimit şi ei cu un bellydance realizat aproape la perfecţie, în timp ce la dansul contemporan tras la sorţi au cucerit cu sensibilitatea şi emoţia transmise, astfel că au fost şi ei răsplătiţi cu două note de 10. Şi Jojo şi partnereul ei, Ionuţ Tănase, au luat primul lor 10 în cea de-a doua ediţie, pentru bellydance: vedeta de la "Serviciul Român de Comedie" a strălucit într-un costum auriu, cu bănuţi în jurul taliei. Note de 10 au primit şi Andreea Ibaka şi Paul Păduraru, atât la dansul inspirat de Bollywood, la care soţia lui Cabral i-a uimit pe toţi cu perfecţiunea mişcărilor sale, cât şi la electric booggie, unde însă părerile juriului au fost împărţite: dacă Beatrice Rancea i-a lăudat şi le-a dat 10, Mihai Petre nu a fost impresionat şi i-a notat cu 8.

Ediţia cu numărul doi a adus la "Dansez pentru tine" şi primul dans în scop caritabil al sezonului. Dinu Valentin, unul dintre finaliştii primului sezon al emisiunii "Românii au talent" a dansat alături de o altă fostă concurentă a emisiunii, Dana Matei de la Titanii Funky Fresh, pentru a ajuta un fost contracandidat: Emil Luca, cel care a bătut recordul piruetelor făcute alături de soţia sa, nu mai puţin de 600 la număr, la "Românii au talent". Emil Luca, un pasionat al dansului popular românesc, a descoperit în ultimele luni că suferă de coxartroză, o boală care necesită tratamente costisitoare pe care nu le poate suporta, mai ales că cei doi îşi câştigau existenţa din dans, iar soţia sa a fost refuzată la interviurile de angajare din cauza vârstei. Emil Luca se deplasează greu, soţia îl ajută să se îmbrace sau să se aşeze în pat, are dureri mari şi se teme că nu va mai putea merge. Valentin Dinu şi Dana Matei au dansat pentru fostul lor partener de consurs, care a fost ajutat cu suma de 3.000 de euro de unul dintre sponsorii emisiunii.

Cea de-a doua ediţie "Dansez pentru tine" s-a încheiat cu nominalizarea celor care au intrat la duel. Chiar dacă a rămas în compeţie în urma voturilor celor de acasă, perechea formată din Alex Piscunov şi Cornelia Condeescu a fost din nou condamnată la duel. Echipa lor a primit cele mai mici note din concurs, chiar dacă toboşarul de la Zero a făcut senzaţie la dansul cu flăcări care a "incendiat" ringul. Nici pentru Aylin Cadir şi Ovidiu Danci nu a fost o seară bună: apreciaţi pentru tangoul pregătit cu multă atenţie şi sensibilitate cu ajutorul coregrafei lor, Vica, dar criticaţi pentru dansul din buric, cei doi au ajuns la duel şi au în faţă o săptămână grea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici