Deirdre Judith Angenent din Olanda, marea câştigătoare a concursului "Le Grand Prix de l'Opéra"

Soprana Deirdre Judith Angenent din Olanda este marea câştigătoare a Concursului Internaţional de Canto "Le Grand Prix de l'Opéra", organizat de Opera Naţională Bucureşti (ONB), în perioada 19 - 22 august.

78 afișări
Imaginea articolului Deirdre Judith Angenent din Olanda, marea câştigătoare a concursului "Le Grand Prix de l'Opéra"

Deirdre Judith Angenent din Olanda, marea câştigătoare a concursului "Le Grand Prix de l'Opéra" (Imagine: Alexandru Mihaescu/Mediafax Foto)

Cea de-a treia ediţie a Concursului Internaţional de Canto "Le Grand Prix de l'Opéra", organizat de Opera Naţională Bucureşti, s-a încheiat, iar juriul internaţional i-a desemnat pe câştigătorii competiţiei din acest an, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

Din cei peste 150 de tineri artişti lirici provenind din 49 de ţări care s-au înscris la ediţia a treia, nouă concurenţi au intrat în finala "Le Grand Prix de l'Opéra", concurând atât pentru aplauzele publicului, cât şi pentru premiile în valoare de peste 15.000 euro.

Juriul internaţional al etapelor cu public ale concursului a fost compus din importanţi directori de teatre lirice şi critici muzicali, precum Marc Adam (director artistic al Operei din Nisa), John Allison (redactor-şef al revistei Opera Magazine, Marea Britanie), Aviel Cahn (director general al Operei Flamande), Mihai Cosma (manager de proiect şi consilier artistic al Operei Naţionale Bucureşti), Brenda Hurley (director al Studioului Internaţional de Operă din Zurich), Davit Kintsurashvili (director artistic al Operei de Stat din Tbilisi), Hein Mulders (director al Filarmonicii şi al Aalto Theater din Essen) şi Gianni Tangucci (coordonator Maggio Fiorentino Formazione, Opera din Florenţa).

Ei au apreciat nivelul ridicat al concursului, atenţia pentru detalii a organizatorilor, dar şi acustica îmbunătăţită a Sălii Mari a Operei Naţionale Bucureşti, locul în care s-au desfăşurat cele trei etape cu public ale competiţiei, mai informează sursa citată.

Sâmbătă, în urma unei finale desfăşurată în faţa unei săli arhipline, s-au desemnat câştigătorii.

Astfel, premiul întâi al celei de-a treia ediţii a Concursului Internaţional de Canto "Le Grand Prix de l’Opéra" a fost câştigat de soprana Deirdre Judith Angenent din Olanda.

Deirdre Angenent a absolvit Academia Naţională Olandeză de Operă în anul 2010 şi, cu ajutorul unei burse oferite de Ministerul Olandez al Educaţiei, Culturii şi Ştiinţei, a studiat la New York, cu Ira Siff, şi la Berlin, cu Thomas Michael Allen. A primit bursa societăţii olandeze Wagner în vara anului 2012, iar, în decembrie 2013, a interpretat rolul Judith din "Castelul Prinţului Barbă-Albastră". A debutat într-un recital la Concertgebouw Amsterdam, anul trecut, când a interpretat "Vier letzte Lieder", de Richard Strauss. A fost finalistă la Concursul Internaţional de la 's-Hertogenbosch şi a primit Premiul Operei Daneze, dar şi două premii din partea publicului.

Premiul al doilea a fost câştigat de mezzosoprana Agatha Schimdt (Franţa-Polonia), iar premiul al treilea i-a revenit contratenorului Jakub Jozef Orlinsk (Polonia).

Totodată, tenorul Ibrahim Yeşilay (Germania-Turcia) a primit premiul special al publicului, iar premiul de excelenţă ROSSIA pentru interpretarea unei arii a unui compozitor rus i-a revenit sopranei Galina Averina (Anglia-Rusia).

Premiului de Excelenţă pentru interpretarea unei arii a unui compozitor italian a mers către Kim Eunhee (Italia-Coreea de Sud), iar premiului de excelenţă pentru cea mai bună interpretare a unei arii a unui compozitor german a fost obţinut de Iustinian Zetea (România).

De asemenea, un contract oferit de Aalto Theater Essen (Germania) pentru un spectacol în stagiunea 2016/ 2017 a primit soprana Judith Deirdre Angenent (Olanda), un contract oferit de Opera Naţionala Bucureşti pentru un spectacol în stagiunea 2016/2017 a obţinut baritonul Lasha Sesitashvili (Georgia), iar un contract oferit de Opera Naţională Bucureşti pentru un eveniment în stagiunea 2016/2017 i-a revenit contratenorului Jakub Jozef Orlinski ( Polonia).

Totodată, premiul special al juriului pentru cel mai bun tânăr interpret l-a obţinut baritonul Mikolaj Trabka (23 de ani, Polonia), premiul Radio Romania Cultural a fost câştigat de tenorul George Ionuţ Vîrban (România), iar premiul "Colla parte" a mers către pianistul Michal Biel (Polonia).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici