Dezbatere la CNA: "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău"

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) va organiza, vineri, la Palatul Parlamentului, dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", la care a fost invitat şi ministrul Educaţiei, Remus Pricopie.

667 afișări
Imaginea articolului Dezbatere la CNA: "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău"

Dezbatere la CNA: "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău" (Imagine: Shutterstock)

Dezbaterea se va desfăşura între orele 09.00 şi 17.00, la Palatul Parlamentului, în sala "Drepturilor Omului".

La dezbatere sunt invitaţi specialişti din domeniul sănătăţii şi ai educaţiei, reprezentanţi ai mediului academic, ai asociaţiilor de părinţi şi ai ONG-urilor care desfăşoară activităţi în domeniul educaţiei nonformale, ai unor edituri cu profil didactic, precum şi reprezentanţi ai posturilor de radio şi de televiziune care realizează programe pentru copii.

Principalele teme aflate în dezbatere sunt: "Efectele televiziunii asupra copiilor", "De la «Bona» TV la psihoterapeutul TV", "Violenţa în şcoli şi pornografia infantilă", "Vezi ce vede copilul tău la TV".

Dezbaterea "Nu vă uitaţi copiii la TV - Vezi ce vede copilul tău", organizată vineri, vine după alte două dezbateri organizate de CNA - "Audiovizualul între ficţiune şi realitate", care a avut loc pe 1 martie, şi "Libertatea de exprimare - drept fundamental sau absolut?" (pe 8 februarie).

Pe de altă parte, CNA a lansat, pe 23 ianuarie, petiţia online "Interesul public mai presus de gustul publicului", al cărei scop este "de a evalua necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio".

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX la momentul respectiv, CNA strânge semnături ca să evalueze necesitatea îmbunătăţirii unor prevederi ale legislaţiei audiovizualului pentru o definire mai clară a noţiunii de interes public în programele de televiziune şi de radio.

"Drumul de la domnia bunului plac la cea a bunului simţ trece şi pe la CNA. Sau mai precis ar trebui să treacă. Am văzut înmormântări în direct, momente înşelătoare în emisiunile de divertisment, în dezbateri politice sau pe teme sportive. De la an la an, spaţiul audiovizual românesc devine din ce în ce mai viciat. Moartea unei personalităţi publice pare a fi momentul cel mai râvnit al unei televiziuni, iar cazurile recente, cum ar fi cel al lui Adrian Păunescu, al lui Şerban Ionescu sau al lui Sergiu Nicolaescu confirmă acest trist şi nefiresc adevăr. Este timpul ca riposta să vină din două direcţii: de la cetăţeni şi de la CNA. Ca să reuşim, alăturaţi-vă în număr cât mai mare şi semnaţi petiţia noastră online! Nu putem reuşi decât împreună cu dumneavoastră", se spune în textul petiţiei CNA.

Până în prezent, petiţia CNA a strâns peste 15.300 de semnături de la lansare, potrivit unei informări postate pe site-ul Consiliului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici