Digi, parte a grupului RCS-RDS, va furniza servicii de telefonie mobilă în Ungaria

Digi, parte a grupului RCS&RDS, devine al patrulea furnizor de servicii de telefonie mobilă din Ungaria, adăugându-se celor trei furnizori existenţi, Magyar Telekom, filială a Deutsche Telekom, Vodafone şi Telenor, după ce a obţinut dreptul de a folosi frecvenţele scoase la licitaţie de guvern.

2036 afișări
Imaginea articolului Digi, parte a grupului RCS-RDS, va furniza servicii de telefonie mobilă în Ungaria

Digi, parte a grupului RCS-RDS, va furniza servicii de telefonie mobilă în Ungaria (Imagine: Shutterstock)

Digi va plăti 10 miliarde de forinţi (32 de milioane de euro) pentru dreptul de folosire a frecvenţelor, iar pentru dezvoltarea reţelei va avea nevoie de un an şi jumătate, se arată în comunicatul autorităţii pentru reglementare a media, NMHH.

Până în prezent, Digi furniza în Ungaria servicii de televiziune prin cablu, internet şi telefonie fixă.

Alături de Digi, Magyar Telekom, precum şi subsidiarele locale Vodafone şi Telenor din Norvegia au câştigat dreptul de folosire a unor blocuri de frecvenţe neutilizate, potrivit comunicatului.

Cele patru companii au drept de folosire a frecvenţelor în benzile de 800, 900, 1.800 şi 2.600 MHz timp 20 de ani, până în 2034.

Acţiunile Magyar Telekom au urcat cu 2,3% după anunţul privind cumpărarea frecvenţelor. Magyar Telekom va plăti 58,7 miliarde de forinţi, Vodafone 30,2 miliarde de forinţi, iar Telenor 31,7 miliarde de forinţi. Sumele trebuie achitate în următoarele zece zile, potrivit NMHH.

În total, guvernul Ungariei a obţinut 530 de milioane de dolari (130,6 miliarde de forinţi) din alocarea blocurilor de frecvenţe nefolosite, depăşind astfel ţinta stabilită anterior, de 104 miliarde de forinţi.

Ungaria a anunţat, în mai, organizarea unei licitaţii pentru alocarea blocurilor de frecvenţe nefolosite, după ce rezultatele unei licitaţii anterioare au fost anulate de către o instanţă judecătorească locală, care a invocat "încălcări grave ale procedurilor".

RCS&RDS este prezentă în şase ţări europene, respectiv România, Ungaria, Cehia, Slovacia, Spania, Italia şi Serbia.

Compania este controlată indirect de către omul de afaceri Zoltan Teszari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici