Directorul Teatrului Muzical din Galaţi, suspectat că a plagiat în proiectul de management

Directorul Teatrului Muzical din Galaţi, Teodor Niţă, este bănuit că a plagiat în proiectul de management cu care a obţinut un nou mandat la conducerea instituţiei. Teodor Niţă spune că fragmentele ”suspecte” apar în caietele de obiective ale primăriilor şi sunt impuse de Ministerul Culturii.

497 afișări
Imaginea articolului Directorul Teatrului Muzical din Galaţi, suspectat că a plagiat în proiectul de management

Directorul Teatrului Muzical din Galaţi, suspectat că a plagiat în proiectul de management

Un material anonim, care a a ajuns, joi, pe mailurile jurnaliştilor din Galaţi, sugerează faptul că proiectul de management în baza căruia directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă, a obţinut un nou mandat la conducerea instituţiei este plagiat în proporţie mare.

Numeroase pasaje din lucrarea prezentată Comisiei de Cultură a Consiliului Local şi aprobată pe 26 octombrie în plenul legislativului gălăţean seamănă cu părţi din proiectele directorilor de la diverse instituţii de cultură din Craiova, Târgu Mureş şi Deva.

Directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă, spune că pasajele evidenţiate apar în toate lucrările managerilor din ţară, deoarece textele fac parte din caietele de obiective ale primăriilor şi sunt impuse de Ministerul Culturii.

”Sunt pasaje din lucrările făcute de manageri din toată ţara. Sunt date generale, folosite de manageri. Toate aceste pagini se regăsesc în caietele de obiective ale Primăriei Galaţi şi în caietele de obiective ale primăriilor din toată ţara. Sunt standarde obiective impuse ale Ministerului Culturii. În cazul meu, toate sunt în caietul de obiective al Primăriei Galaţi”, a declarat, pentru MEDIAFAX, directorul Teatrului Muzical ”Nae Leonard”, Teodor Niţă.

Deşi abordează altă temă, textul directorului Teodor Niţă are doar câteva mici modificări. În plus, cuvintele introduse în proiectul directorului gălăţean se remarcă prin faptul că nu au diacritice, iar în textul acestuia apar trimiteri la şcolie craiovene, exact ca în textul directorului Operei din Craiova.

Teodor Niţă a afirmat că regretă faptul că i-au scăpat cuvinte greşite şi susţine că nu se poate vorbi despre plagiat în cazul unui proiect de management.

”Practic, plagierea despre care se sugerează este polologhie. Nu vreau să mă scuz, dar oricine ar fi venit ar fi luat aceste obiective, nu avea cum să nu le ia. De asemenea, unde este plagiere? Ce este rău în a copia nişte obiective bune? Nu este o lucrare ştiinţifică, deci nu se încadrează la plagiat. Eu regret că am făcut totul pe fugă, că mi-au scăpat câteva cuvinte care nu au legătură cu textul meu”, a spus Teodor Niţă.

Teodor Niţă este directorul Teatrului Muzical ”Nae Leonard” din anul 2012. În urmă cu trei săptămâni, el şi-a reînnoit mandatul pentru alţi patru ani, în baza proiectului de management. Documentul a fost aprobat pe 26 octombrie în plenul CL.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici