Doi membri ai CA TVR cer rezilierea contractului "neruşinat" încheiat cu deputatul PSD Mihai Sturzu. RĂSPUNSUL Televiziunii Române

Ada Meseşan şi Radu Carp, membri ai Consiliului de Administraţie al SRTv, cer conducerii executive a TVR "să rezilieze contractul neruşinat" încheiat cu deputatul PSD Mihai Sturzu, precizând totodată că TVR s-a transformat "în PSD TV" şi cu sprijinul Laurei Georgescu, preşedintele CNA.

5598 afișări
Imaginea articolului Doi membri ai CA TVR cer rezilierea contractului "neruşinat" încheiat cu deputatul PSD Mihai Sturzu. RĂSPUNSUL Televiziunii Române

Mihai Sturzu (Imagine: Alexandru Hojda/ Mediafax Foto)

Ada Meseşan şi Radu Carp, care sunt membri ai Consiliului de Administraţie (CA) al Societăţii Române de Televiziune (SRTv) din partea PDL, au transmis, luni, agenţiei MEDIAFAX un punct de vedere în legătură cu "acordarea unei emisiuni permanente la TVR deputatului PSD Mihai Sturzu, şeful tineretului pesedist".

"TVR nu mai există. TVR s-a transformat, de doi ani de zile, în PSD TV. TVR a ajuns microfonul propagandistic al PSD şi, în scurt timp, se va vedea că TVR a ajuns şi puşculiţa cu bani pentru campanie a PSD. Transformarea TVR în PSD TV a fost sprijinită şi de preşedintele CNA (Consiliul Naţional al Audiovizualului, n.r.), Laura Georgescu, pentru care acordarea unei emisiuni permanente la TVR deputatului PSD Mihai Sturzu, şeful tineretului pesedist, este o normalitate, deşi există o lege clară care interzice demnitarilor să aibă emisiuni TV.

Această precizare a preşedintelui CNA ne-a fost prezentată în şedinţa CA al TVR chiar de Claudiu Săftoiu (preşedintele-director general al TVR, n.r.), care a cerut CNA un punct de vedere referitor la acordarea unei emisiuni pe postul public pesedistului Sturzu. Solicitarea lui Săftoiu către CNA a survenit în urma votului negativ şi a criticilor a patru membri ai CA împotriva acordării unei emisiuni TV deputatului PSD. Corb la corb nu-şi scoate ochii. Astăzi, membrii CNA, în frunte cu Laura Georgescu, au votat un nou Cod (Codul etic al membrilor CNA, n.r.) prin care se angajează să adopte neutralitate politică, indiferent de opţiunea personală, în activitatea prestată în CNA. Cerem conducerii executive a TVR să rezilieze contractul neruşinat încheiat cu şeful tineretului PSD şi să facă publică suma pe care pesedistul Mihai Sturzu a primit-o din banii publici şi, totodată, îi cerem şefului CNA să explice public ce înseamnă, în viziunea sa, «neutralitate politică». Faptul că TVR şi CNA egal PSD?", se spune în punctul de vedere remis MEDIAFAX de Ada Meseşan şi Radu Carp.

Meseşan şi Carp fac referire la Codul etic al membrilor Consiliului Naţional al Audiovizualului, care a fost adoptat în şedinţa de luni a Consiliului, în absenţa preşedintelui CNA, Laura Georgescu(plecată la Bruxelles, la o întâlnire oficială referitoare la audiovizual). Până la difuzarea acestei ştiri, Laura Georgescu nu a putut fi contactată.

Pe de altă parte, Ada Meseşan a declarat şi pe 1 noiembrie, într-o declaraţie remisă MEDIAFAX, că TVR are "contractuali de lux", antamaţi în scopuri "pur politico-electorale"."Contractele supraestimate încheiate între TVR şi politicieni ai USL (Mihai Sturzu) şi analişti/ moderatori aflaţi în siajul USL, toţi aceşti «contractuali de lux» fiind antamaţi de TVR în scopuri pur politico-electorale. Reamintesc faptul că executivul TVR s-a lăudat cu «restructurarea personalului TVR motivând că aceasta a fost obligatorie pentru reabilitarea financiară a instituţiei. Mai mult, executivul TVR a promis că nu va mai face alte angajări/ contracte de persoane. Iată că restructurarea cu care s-a lăudat executivul TVR a reprezentat de fapt o epurare, scopul real al conducerii executive a TVR fiind transformarea TVR în USL - TV. Totul, pe banul public", a spus atunci Ada Meseşan.

La momentul respectiv, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR (nominalizat de PNL), a declarat pentru MEDIAFAX că Mihai Sturzu nu este realizator, ci este invitat permanent al unei emisiuni difuzată de TVR.

"Faptul că un membru al Parlamentului este un invitat permanent, dar nu realizează emisiunea respectivă, şi mă refer la domnul Mihai Sturzu, ne-a fost cumva confirmat printr-o decizie a CNA-ului care permite persoanelor politice să participe la emisiuni în condiţiile în care nu fac propagandă sau nu vorbesc despre un context politic anume. Toate aceste aprobări au fost trecute prin votul Comitetului Director, inclusiv al Consiliului de Administraţie. Şi din punctul acesta de vedere nu cred că există un impediment pentru prezenţele de talent (în emisiuni, n.r.) ale unor reprezentanţi ai spectrului politic", a spus atunci Săftoiu.

TVR: Nu am încheiat niciun contract cu Mihai Sturzu pentru realizarea emisiunii "În ţara minunilor"

Televiziunea Română nu a încheiat niciun contract cu Mihai Sturzu pentru realizarea emisiunii "În ţara minunilor", de la TVR 2, potrivit unui precizări, remise agenţiei MEDIAFAX, de către reprezentanţii Societăţii Române de Televiziune (SRTv).

"Televiziunea Română nu a încheiat niciun contract cu domnul Mihai Sturzu pentru realizarea emisiunii 'În ţara minunilor', de la TVR 2, care îi are ca prezentatori pe Dana Nălbaru şi Florin Grozea", se spune în precizarea remisă luni seară de către reprezentanţii SRTv.

Pe de altă parte, europarlamentarul PDL Elena Băsescu a acuzat luni TVR că a renunţat, în numele austerităţii, la transmiterea meciurilor de fotbal ale echipei naţionale, dar are fonduri suficiente pentru "cântăreţii PSD", ea menţionând că deputatul Mihai Sturzu va fi plătit cu 140.000 de euro pentru a realiza o emisiune.

Europarlamentarul PDL a susţinut că, în timp ce pentru programele importante nu se găsesc bani, sunt "fonduri suficiente pentru cântăreţii PSD". Astfel, Mihai Sturzu, "un artist de renume mondial ajuns în fruntea Tineretului Social Democrat la recomandarea aceluiaşi Victor Ponta, va avea o emisiune la postul public pentru care va fi remunerat cu 140.000 de euro. Aţi citit bine: un deputat PSD primeşte bani de la TVR ca să facă o emisiune de televiziune! Şi banii nu sunt deloc puţini: vreo 10.000 de euro pe emisiune. Ceea ce-l transformă, brusc, într-unul dintre cei mai bine plătiţi prezentatori din România", mai notează Elena Băsescu.

Deputatul PSD Mihai Sturzu a susţinut însă, în replică la acuzaţiile europarlamentarului Elena Băsescu, că nu are vreun contract cu TVR. "Am observat astăzi că doamna EBA stă prost nu numai cu limba română, ci şi cu adevărul. Minte cu o neruşinare demnă de numele pe care îl poartă şi de partidul din care face parte", susţine Sturzu.

El precizează faptul că nu are o emisiune la TVR, însă foştii săi colegi din trupa Hi-Q "prezintă emisiunea «În Ţara Minunilor», la TVR 2, în fiecare joi seară".

"Mă duc (din când în când) la emisiune şi mai cânt cu ei sau mai stau de vorbă cu un invitat tocmai pentru ca presa tabloidă să nu scrie că trupa Hi-Q s-a destrămat. Sunt alături de colegii mei din loialitate faţă de ei şi din respect pentru fanii trupei Hi-Q (...) Neavând contract cu TVR-ul, habar nu aveam despre ce sumă e vorba şi m-am mirat şi eu când am văzut 140.000 de euro. L-am întrebat pe Florin câţi bani primesc pentru emisune. Fiţi atenţi: Dana şi Florin (prezentatori), trei muzicieni instrumentişti (bandul emisiunii), un sunetist şi doi tehnicieni plus echipamentul de sonorizare = 2.600 euro/editie. În total, opt oameni", susţine deputatul PSD într-o postare pe Facebook.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici