Două filme româneşti, în competiţiile internaţionale la Festivalul de scurt metraje Tres Courts

Două filme româneşti, "Imaginary Border" şi "Ea nu se ridică", participă la competiţiile internaţionale din cadrul Festivalului de scurt metraje Tres Courts, care începe joi în 25 de ţări, filmele putând fi vizionate şi în 25 de oraşe din România.

197 afișări
Imaginea articolului Două filme româneşti, în competiţiile internaţionale la Festivalul de scurt metraje Tres Courts

Două filme româneşti, în competiţiile internaţionale la Festivalul de scurt metraje Tres Courts (Imagine: trescourt.com)

Responsabilul de comunicare al Institutului Cultural Francez Cluj, Raluca Mateiu, a declarat, joi, într-o conferinţă de presă, că România are două filme în competiţiile internaţionale ale festivalului Tres Courts.

"România participă cu filmul câştigător al premiului publicului de anul trecut, «Imaginary Border» de Cătălina Pintea şi Corina Drăgan, participă în selecţia internaţională, deci va fi difuzat în întreaga lume, în 25 de ţări, o sută de oraşe, iar filmul lui Vlad Bidiviu «Ea nu se ridică», câştigător al premiului Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, este difuzat anul acesta în categoria Paroles de Femmes, este un film despre abuzul împotriva femeilor", a declarat Mateiu.

În competiţia la nivelul României au fost selectate 22 de pelicule mai scurte de trei minute. Acestea vor putea fi vizionate în 25 de oraşe, alături de o selecţie de scurt metraje din numeroase alte ţări unde se desfăşoară în paralel festivalul.

La Cluj-Napoca, filmele vor putea fi vizionate, de joi până duminică, la Cinema Victoria, Cinema Mărăşti, cu intrare gratuită, şi Club Midi, pentru o aşa- numită secţiune de "filme deocheate".

Anul acesta, Institutul Francez din Cluj a coordonat selecţia filmelor atât din România, cât şi din Ungaria, Slovacia şi Republica Moldova.

Aflat, la nivel mondial, la a 15-a ediţie şi la a şaptea ediţie în România, festivalul are loc în aproximativ 100 de oraşe din lume.

Spectatorii români pot să îşi voteze preferaţii atât din selecţia de filme internaţionale, cât şi din selecţia de filme româneşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici