Dumitru Dragomir: LPF nu a făcut licitaţie pentru drepturile TV şi acum vine DNA-ul

Fostul preşedinte al LPF Dumitru Dragomir a declarat, marţi, agenţiei MEDIAFAX, că actuala conducere a ligii va intra în atenţia DNA, pentru că nu a făcut licitaţie pentru cedarea drepturilor TV ale meciurilor din Liga I, permiţând astfel firmei deţinătoare să ceară diminuarea contractului.

717 afișări
Imaginea articolului Dumitru Dragomir: LPF nu a făcut licitaţie pentru drepturile TV şi acum vine DNA-ul

Dumitru Dragomir: LPF nu a făcut licitaţie pentru drepturile TV şi acum vine DNA-ul (Imagine: Bogdan Iordache/Mediafax Foto)

"Ha, ha, ha! Exact ce am spus eu. Când nu faci licitaţie, te ia maşina în bot. Acum să-i întreb eu pe ei (n.r. - actualii concuători ai LPF) de ce nu au făcut licitaţie şi cine răspunde pentru ce se întâmplă. Pentru că acum vine DNA-ul. Eu dacă procedam aşa şi nu făceam licitaţie eram arestat de o sută de ori până acum. Acum îşi dă toată lumea seama că asta a fost şmecheria? M-au dat afară de la ligă pentru bani. (n.r. - conducătorii LPF) au făcut contracte fără garanţii, eu nu am făcut unul fără garanţii, pentru că în momentul în care încălcau contractul, pac, le luam garanţia. Altfel, contract fără garanţii e puşcărie curată. Cine a făcut asta să răspundă", a declarat Dragomir, pentru MEDIAFAX.

El le recomandă preşedinţilor de cluburi din Liga I să se adreseze procurorilor anticorupţie dacă vor ajunge la concluzia că înţelegerea privind cedarea drepturilor TV s-a făcut în mod fraudulos. "Preşedinţilor de cluburi le transmit să fie tari pe poziţii şi să analizeze bine contractul. Dacă a fost făcut fraudulos să se îndrepte imediat către DNA", a adăugat fostul şef al Ligii Profesioniste de Fotbal.

Compania Intel Sky Broadcast, deţinătoarea dreturilor TV pentru Liga I, a cerut, marţi, în cadrul Adunării Generale a Ligii Profesioniste de Fotbal, diminuarea valorii contractului pentru transmiterea meciurilor din primul eşalon, în sezonul viitor.

Preşedintele executiv al clubului ASA Târgu Mureş, Narcis Răducan, a afirmat că firma care deţine drepturile doreşte să achite pentru campionatul viitor aceeaşi sumă ca pentru ediţia actuală, fără a plăti cota cu care creşte valoarea contractului, potrivit înţelegerii încheiate în 2014.

"S-a iniţiat o discuţie care va fi foarte mediaziată, pentru că firma care deţine drepturile a propus o diminuare a contractului pe anul viitor. Şi fiind vorba de bani, sigur vom avea multe discuţii. A rămas să se stabilească o zi pentru a se discuta în amănunt acest subiect, apoi vom vedea ce se va decide. Solicitarea dânşilor este ca anul viitor să rămânem cu aceeaşi sumă, deşi în mod normal ar fi trebuit să crească proporţional", a declarat Narcis Răducan, după AG de luni, care a durat două ore.

Preşedintele CSMS Iaşi, Florin Prunea, a afirmat că grupările din Liga I au primit permisiunea să studieze contractul prin care au fost cedate drepturile TV. El a adăugat că reprezentanţii Intel Sky Broadcast doar au informat, marţi, membrii AG de solicitarea de diminuare a contractului, apoi vor face o cerere oficială în acest sens.

"Nu s-a hotărât nimic, urmează să avem o nouă Adunare Generală. Documentul pe care l-am primit de la firma care deţine drepturile este doar o informare, urmează să primim un document oficial, iar acela să fie supus la vot. Fiecare club a primit ok-ul să vină să consulte contractul, pentru că până acum au fost foarte puţini care au avut acces la acest document. Firma care a cumpărat drepturile TV a spus iniţial că primul lucru care este obligatoriu este schimbarea sistemului competiţional şi uite că s-a schimbat. Eu zic că trebuiau să se ţină de cuvânt. Nu pot să spun cu cât solicită dânşii diminuarea contractului, este confidenţial", a spus Prunea.

Liga Profesionistă de Fotbal a anunţat, la 4 martie 2014, semnarea unui parteneriat media pe cinci ani cu firma Intel Sky Broadcast din Malta, având ca obiect comercializarea drepturilor de difuzare a meciurilor din Liga I. Conform contractului, Liga Profesionistă de Fotbal trebuie să încaseze de la Intel Sky Broadcast suma netă de 27,5 milioane de euro pe sezon, în cei cinci ani. La această sumă se adaugă un milion de euro pentru Cupa Ligii. În plus, LPF primeşte o sumă egală cu 20 la sută din veniturile nete din publicitate, care vor fi obţinute de către televiziunile ce transmit meciurile din Liga I.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici