Editura americană Touchstone renunţă la o carte care ironizează bancherii de pe Wall Street

Editura americană Touchstone, parte a grupului editorial Simon & Schuster deţinut de CBS, a anulat, joi, publicarea cărţii "Straight To Hell", care ar fi trebuit să prezinte între paginile sale mesajele unui cont de Twitter care îi ironizau pe bancherii de pe Wall Street.

86 afișări
Imaginea articolului Editura americană Touchstone renunţă la o carte care ironizează bancherii de pe Wall Street

Editura americană Touchstone renunţă la o carte care ironizează bancherii de pe Wall Street (Imagine: Shutterstock)

"Prin prisma noilor informaţii care ne-au fost aduse la cunoştinţă de când am achiziţionat drepturile asupra cărţii «Straight To Hell» de John Lefevre, Touchstone a decis să anuleze publicarea acesteia", se afirmă într-un comunicat emis de această editură newyorkeză.

La sfârşitul lunii februarie, The New York Times a dezvăluit că John Lefevre, un fost broker de obligaţiuni pentru banca americană Citigroup care în prezent locuieşte în Texas, era posesorul unui cont foarte popular pe Twitter, @GSElevator (în ascensorul de la Goldman Sachs).

El comenta operaţiunile financiare în derulare, spunea glume specifice mediului financiar şi ataca verbal câţiva dintre actorii de prim rang de pe piaţa financiară mondială.

John Lefevre spunea că s-a inspirat din cei 10 ani petrecuţi în cercurile finanţelor mondiale pentru "a alimenta" acel cont de Twitter.

Totul părea atât de veridic, încât prestigioasa bancă de afaceri americană Goldman Sachs a cerut o anchetă internă, crezând că unul dintre angajaţii ei era posesorul acelui cont.

John Lefebre a semnat în ianuarie un contract cu editura Touchstone în valoare de câteva sute de mii de dolari. După dezvăluirile făcute în The New York Times, editura anunţase că va menţine publicarea cărţii, considerând că autorul ei nu minţise în textele sale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici