Elan Schwartzenberg a confirmat că a preluat de vineri 92% din acţiunile Realitatea TV

Omul de afaceri Elan Schwartzenberg a confirmat, sâmbătă, pentru Realitatea TV, că a preluat de vineri 92 la sută din acţiunile postului de televiziune şi a anunţat că va susţine luni o conferinţă de presă pe această temă.

2586 afișări
Imaginea articolului Elan Schwartzenberg a confirmat că a preluat de vineri 92% din acţiunile Realitatea TV

Elan Schwartzenberg a confirmat că a preluat de vineri 92% din acţiunile Realitatea TV (Imagine: Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Sâmbătă, ziarul Evenimentul zilei a scris, citând surse confidenţiale, că omul de afaceri Elan Schwartzenberg va prelua controlul postului de televiziune Realitatea TV de la Sorin Ovidiu Vîntu, arestat vineri de judecătorii Tribunalului Bucureşti.

Numele lui Elan Schwartzenberg în postura de manager al Realitatea TV este vehiculat de peste o lună. În 27 martie, ImpactNews scria că Elan Schwartzenberg este vehiculat ca înlocuitor al lui Sebastian Ghiţă la conducerea Realitatea TV, după ce între Sorin Ovidiu Vântu şi Sebastian Ghiţă a avut loc, în aceeaşi zi, prima altercaţie, în care au fost implicaţi mai mulţi paznicii, fiind solicitată Poliţia.

În schimb, Sebastian Ghiţă a declarat sâmbătă, pentru MEDIAFAX, că Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea TV şi nu poate să fie implicat în managementul televiziunii."Domnul Elan Schwartzenberg nu poate să fie managerul Realitatea. El nu poate să fie implicat în managementul Realitatea", a spus Sebastian Ghiţă.

Ghiţă a precizat că el (ca persoană desemnată de compania Asesoft, n.r.) va continua să managerieze Realitatea, respectând astfel contractul semnat între Asesoft şi Realitatea Media, în octombrie 2010, şi care are o valabilitate de cinci ani.

Adunarea generală a acţionarilor Realitatea Media s-a întrunit joi, la Viena, şi a analizat situaţia contractului de management încheiat cu Asesoft, după cum a declarat în 27 aprilie, pentru MEDIAFAX, Sorin Ovidiu Vîntu. El a mai afirmat că decizia luată de AGA Realitatea Media în privinţa contractului încheiat cu Asesoft va fi făcută publică ulterior. Până în acest moment, nu a fost făcută publică decizia luată de AGA Realitatea Media cu privire la contractul de management încheiat cu Asesoft.

Însă, vineri, Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, la Direcţia Cercetări Penale - înainte de a fi încarcerat în urma deciziei de vineri a Tribunalului Bucureşti -, că Sebastian Ghiţă este doar "o unealtă în mâna Cotroceniului". "Atunci când am ajuns la tribunal, mandatele erau deja scrise", spunea Vîntu, el adăugâd că are "o surpriză" pentru preşedintele Traian Băsescu, pe care o va prezenta luni.

Pe de altă parte, întrebat vineri, 29 aprilie, dacă este mulţumit de decizia Tribunalului Bucureşti, care a hotărât ca Sorin Ovidiu Vîntu şi Ion Ilie Cezar (administrator al Realitatea TV-n.r.) să fie fi arestaţi preventiv pentru 29 de zile, Sebastian Ghiţă a spus că "nu este vorba de a fi mulţumit".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici