Evenimente culturale şi experimente artistice organizate de Noaptea Muzeelor 2021

Cu ocazia Nopţii Muzeelor publicul va avea ocazia să participe la sute de evenimente, derulate în aproximativ 190 spaţii culturale din 73 localităţi din toată România.

492 afișări
Imaginea articolului Evenimente culturale şi experimente artistice organizate de Noaptea Muzeelor 2021

Evenimente culturale şi experimente artistice organizate de Noaptea Muzeelor 2021

Pe 12 iunie, marile oraşe au pregătit zeci de de intervenţii muzeale şi artistice cu care publicul poate interacţiona, de la expoziţii şi tururi ghidate, până la concerte, spectacole, lecturi, proiecţii, festivaluri, expuneri de realitate virtuală şi instalaţii de artă.

Acestora li se adaugă evenimente multiple organizate de instituţii de cultură din orăşelele, comunele şi satele României, precum cele din Bran, Brad, Călugăreni de Mureş, Ciucea, Colţi, Comana, Feldioara, Mirceşti, Potlogi, Ruginoasa, Rupea, Ştefăneşti de Botoşani, Tămăşeni, Todireşti etc.

În Bucureşti, 50 de muzee, galerii de artă, colecţii, creativi, instituţii publice de cultură şi asociaţii, institute culturale, universităţi, coruri naţionale, rezidenţe, opere, festivaluri, expoziţii surpiză, palate şi case memoriale, biblioteci, cinema-uri, studiouri şi cartiere creative sau artişti independenţi ademenesc publicul la Noaptea Muzeelor. Pentru prima dată, cu ocazia Nopţii Muzeelor, Primăria Municipiului Bucureşti se deschide publicului larg, într-un eveniment care reuneşte două expoziţii legate de istoricul clădirii Primăriei şi al Bucureştiului, precum şi la alte experienţe culturale. În Iaşi, Primăria dă o replică organizând trasee cu tramvaiele de epocă din colecţie.

Ampla desfăşurare de anul acesta – offline sau online - este disponibilă pentru consultare pe portalul Noaptea Muzeelor - https://noapteamuzeelor.org/.

Organizată anual de Reţeaua Naţională de Muzeelor din România (RNMR) - membru al celei mai mari reţele pan-europene a muzeelor Network of European Museum Organisations (NEMO) -, Noaptea Muzeelor se află la a XVII-a ediţie. Iniţiată în urmă cu 17 ani de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa, patronată în prezent de Consiliul Europei, de UNESCO şi de Consiliul Internaţional al Muzeelor, Noaptea Muzeelor este organizată anual pe plan european.

Toate evenimentele propuse în Noaptea Muzeelor se vor desfăşura cu respectarea legislaţiei în vigoare privind prevenirea COVID-19.

În anul 2020, în contextul pandemiei COVID-19, într-o perioadă extrem de dificilă la nivel mondial pentru sectorul cultural, peste 60 de muzee şi operatori culturali din toată ţara au sărbătorit Noaptea Muzeelor pe 14 noiembrie, prin evenimente culturale desfăşurate în marea lor majoritate în mediul online.

CITEŞTE ŞI: FOTO Primul muzeu de artă new media din România, amenajat în catacombele din Braşov

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici