Expoziţia dedicată "Memorialului Revoluţiei - Timişoara, decembrie 1989", vernisată la Veneţia

Expoziţia dedicată "Memorialului Revoluţiei - Timişoara, decembrie 1989", care prezintă zeci de fotografii alb-negru, va fi vernisată vineri, la Mica Galerie a Institutului Cultural Român de la Veneţia (IRCUU), informează instituţia.

186 afișări
Imaginea articolului Expoziţia dedicată "Memorialului Revoluţiei - Timişoara, decembrie 1989", vernisată la Veneţia

Expoziţia dedicată "Memorialului Revoluţiei - Timişoara, decembrie 1989", vernisată la Veneţia (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

La eveniment vor lua cuvântul Viorica Bălteanu, profesoară de limbă, literatură şi civilizaţie italiană la Universitatea Politehnică Timişoara, şi Gino Rado, preşedintele Asociaţiei "Memorialul Revoluţiei - Timişoara, decembrie 1989".

Expoziţia îşi propune redescoperirea adevărurilor istorice cu privire la evenimente timişorene, din răstimpul 15-22 decembrie 1989, care au condus la răsturnarea regimului comunist în România.

"Noi spunem adevăruri - multe amare, însă dovedite ştiinţific prin osârdia unor istorici oneşti - despre evenimente tragice petrecute în Expoziţia dedicată "Memorialului Revoluţiei - Timişoara, decembrie 1989", vernisată la VeneţiaRomânia, întâmplări de care ne desparte un sfert de secol. E mult? E puţin?", a declarat Viorica Bălteanu, coorganizatoare a expoziţiei.

Panourile cuprind evenimentele internaţionale ale anului 1989 care au determinat schimbări politice radicale în Europa Centrală şi de Est, respectiv în Timişoara în decembrie '89, alături de zeci de fotografii alb-negru reprezentând evenimentele din acest oraş.

Cu ocazia vernisajului expoziţiei vor fi prezentate două filme documentare: unul dedicat Revoluţiei din 1989 la Timişoara, "Noi nu murim!" - realizat în alb-negru de autori profesionişti şi amatori, respectiv, "Timişoara - ieri e oggi" - un documentar în culori, realizat de regizorul de televiziune Victor Popa.

Expoziţia va rămâne deschisă publicului până pe data de 24 ianuarie, în Mica Galerie a IRCCU Veneţia. Intrarea este liberă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici