FBI declanşează o anchetă asupra activităţii News Corp. în Statele Unite

FBI a declanşat o anchetă în legătură cu posibile interceptări telefonice ilegale în Statele Unite, efectuate de grupul de presă al magnatului Rupert Murdoch, a declarat, joi, un purtător de cuvânt al poliţiei federale americane.

156 afișări
Imaginea articolului FBI declanşează o anchetă asupra activităţii News Corp. în Statele Unite

FBI declanşează o anchetă asupra activităţii News Corp. în Statele Unite

Mai mulţi congresmeni americani au cerut, în ultimele zile, o anchetă federală pentru a stabili dacă ziariştii din grupul News Corp., implicat într-un amplu scandal în Marea Britanie, au încercat să obţină informaţii şi despre convorbirile victimelor atentatelor din 11 septembrie 2001.

"Suntem la curent cu acuzaţiile (privind posibile interceptări telefonice ilegale) şi le analizăm", a declarat un purtător de cuvânt al FBI.

Poliţia federală americană şi Departamentul Justiţiei au refuzat să ofere detalii suplimentare în legătură cu ancheta.

News Corp. se află în centrul unui scandal de proporţii în Marea Britanie, după dezvăluirile privind faptul că ziariştii de la News of the World au interceptat ilegal convorbiri ale unor personalităţi britanice. Rupert Murdoch şi fiul său, James, au acceptat joi să răspundă unei convocări a deputaţilor britanici, care organizează o audiere pe această temă.

În Statele Unite, preşedintele Comisiei pentru Comerţ din Senat, Jay Rockefeller, a cerut încă de marţi declanşarea unei anchete asupra practicilor grupului în SUA, apreciind că aceasta ar putea dezvălui afaceri ilegale.

News Corp. deţine în Statele Unite canalul de televiziune Fox, tabloidul New York Post şi cotidianul Wall Street Journal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici