Festivalul de spectacole contemporane în proiecţie Play (The Day), sâmbătă, în Capitală

Cea de-a doua ediţie a festivalului de spectacole contemporane în proiecţie Play (The Day) va avea loc sâmbătă, de la ora 16.30, în Sala Nouă a Teatrului de Comedie din Bucureşti, informează un comunicat remis MEDIAFAX.

70 afișări
Imaginea articolului Festivalul de spectacole contemporane în proiecţie Play (The Day), sâmbătă, în Capitală

Festivalul de spectacole contemporane în proiecţie Play (The Day), sâmbătă, în Capitală (Imagine: Razvan Chirita/ Arhiva Mediafax Foto)

Festivalul Play s-a născut din dorinţa de a oferi publicului de teatru şansa de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. Evenimentul îşi propune să aducă în prim-plan spectacole contemporane recente, realizate de unii dintre cei mai apreciaţi creatori internaţionali ai momentului, prezentate în cea mai bună formulă în afara vizionării lor live.

În festival, publicul va avea ocazia să participe la vernisajul unei expoziţii de fotografie semnată Alexandra Paşca, unde pot fi admirate imagini surprinse în timpul spectacolelor de teatru.

De asemenea, toţi cei interesaţi pot asista la o conferinţă despre transmedia storytelling susţinută de Rodica Dominteanu şi Ioana Mischie şi să urmărească spectacolul regizorului grec Dimitris Papaioannou "2 (Two)". Acesta este cunoscut publicului larg pentru conceptul ceremoniei care a deschis Jocurile Olimpice din Grecia 2004. Spectacolul proiectat "2 (Two)" este o disecţie a corpului bărbătesc, o piesă cu 22 de artişti bărbaţi, o reprezentaţie la limita între teatru şi dans.

"Cine vrea să vadă teatru venit de pe scenele internaţionale în România merge la Sibiu, Cluj sau Timişoara. Deşi se doreşte o capitală europeană, Bucureştiul nu are acces la noile tendinţe din spectacologia mondială, foarte puţine spectacole de teatru şi performance au ajuns aici în ultimii ani. Festivalul Play - spectacole contemporane în proiecţie, organizat pentru a doua oară de masteranzii Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii pe care îi coordonez, îşi propune să repare parţial această situaţie, prin proiectarea în premieră în România şi în Bucureşti a unor spectacole semnate de creatori internaţionali. Ei răspund astfel unei curiozităţi fireşti şi unei nevoi de ieşire din izolare şi de conectare la vibraţiile scenei contemporane", declară Cristina Modreanu, critic de teatru şi lector universitar la Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI).

Festivalul Play (The Day) este organizat de Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii (CESI), în parteneriat cu Teatrul de Comedie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici