Filmul "Boyhood", nominalizat la premiile decernate de Sindicatul scenariştilor americani - VIDEO

Filmele independente "12 ani de copilărie/ Boyhood" şi "Whiplash", dar şi lungmetrajul cu super-eroi "Gardienii galaxiei/ Guardians of the Galaxy" au fost nominalizate la premiile decernate de Sindicatul scenariştilor americani (Writers Guild Awards/ WGA), informează Reuters.

95 afișări
Imaginea articolului Filmul "Boyhood", nominalizat la premiile decernate de Sindicatul scenariştilor americani - VIDEO

Filmul "Boyhood", nominalizat la premiile decernate de Sindicatul scenariştilor americani - VIDEO (Imagine: captură video)

Filmul "Boyhood", o cronică despre maturizare şi, de asemenea, unul dintre favoriţii la premiile Oscar din acest an, a fost nominalizat de Sindicatul scenariştilor americani la categoria "cel mai bun scenariu original", semnat de regizorul său, Richard Linklater.

Acest lungmetraj, pe care Richard Linklater l-a turnat timp de peste 12 ani, va concura la categoria citată cu "Foxcatcher", un film biografic inspirat din universul wrestlingului, regizat pe baza unui scenariu scris de E. Max Frye şi Dan Futterman, dar şi cu "Whiplash", o dramă din lumea jazz-ului, nominalizat prin intermediul regizorului său, Damien Chazelle.

Tot la categoria "cel mai bun scenariu original" au fost nominalizate comedia "Hotel Grand Budapest/ The Grand Budapest Hotel", prin scenaristul Hugo Guinness şi regizorul Wes Anderson, dar şi drama noir "Prădător de noapte/ Nightcrawler", prin intermediul regizorului şi scenaristului Dan Gilroy.

"Gardienii galaxiei", filmul de acţiune inspirat din universul eroilor de benzi desenate Marvel, care a obţinut cele mai mari încasări pe plan mondial în 2014, a primit o nominalizare surprinzătoare, pentru regizorul James Gunn şi scenarista Nicole Perlman, la categoria "cel mai bun scenariu adaptat".

Acest film va concura cu "American Sniper", nominalizat pentru scenariul scris de Jason Hall pentru această producţie despre războiul din Irak, regizată de Clint Eastwood, dar şi cu pelicula biografică "Wild", regizată pe baza unui scenariu scris de romancierul britanic Nick Hornby.

Thrillerul "Fata dispărută/ Gone Girl", scris de Gillian Flynn, şi filmul despre viaţa şi cariera matematicianului Alan Turing "The Imitation Game: Jocul codurilor", regizat pe baza unui scenariu scris de Graham Moore, au fost de asemenea nominalizate la categoria "cel mai bun scenariu adaptat".

Scenariile pentru alte filme pe care presa americană le include printre favoriţii de la Oscarurile 2015, precum "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman", "Selma" şi "The Theory of Everything", nu s-au calificat pentru o nominalizare, deoarece nu au fost produse sub jurisdicţia WGA, o organizaţie renumită şi pentru faptul că impune în fiecare an unele dintre cele mai stricte reguli de calificare pentru obţinerea unor nominalizări la trofeele pe care le decernează.

La categoria "cel mai bun scenariu de film documentar" au fost nominalizate producţiile "Finding Vivian Maier", de John Maloof şi Charlie Siskel, "The Internet's Own Boy: The Story of Aaaron Swartz", de Brian Knappenberger, "Las Days in Vietnam", de Mark Bailey şi Keven McAlester, şi "Red Army", de Gabe Polsky.

Nominalizările pentru producţiile de televiziune au fost anunţate în luna decembrie. Cele mai multe nominalizări - 16 - au fost obţinute de postul de televiziune HBO.

Premiile vor fi decernate prin intermediul a două gale care vor avea loc simultan, la Los Angeles şi la New York, pe 14 februarie.

Anul trecut, filmele "Ea/ Her" şi "Căpitanul Phillips/ Captain Phillips" au obţinut principalele premii decernate de Sindicatul scenariştilor americani, în categoria "cel mai bun scenariu original", respectiv "cel mai bun scenariu adaptat". Totodată, premiul pentru cel mai bun scenariu la secţiunea documentar i-a revenit producţiei "Poveştile noastre/ Stories We Tell".

Aceste premii cresc şansele filmelor aflate în cursa pentru Oscaruri, întrucât mulţi dintre membrii Sindicatului scenariştilor americani fac parte şi din Academy of Motion Picture Arts and Sciences, organizaţia care va decerna râvnitele trofee, la Los Angeles, pe 22 februarie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici