Filmul "Cannibal", o coproducţie România/Spania/Rusia/Franţa, va avea premiera mondială la Toronto

Filmul "Cannibal", regizat de Manuel Martin Cuenca, o coproducţie România/Spania/Rusia/Franţa, va avea premiera mondială la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto 2013.

155 afișări
Imaginea articolului Filmul "Cannibal", o coproducţie România/Spania/Rusia/Franţa, va avea premiera mondială la Toronto

Filmul "Cannibal", o coproducţie România/Spania/Rusia/Franţa, va avea premiera mondială la Toronto (Imagine: Adrian Pădureţu/Mediafax Foto)

Filmul "Cannibal" a fost produs de Libra Film (România) în colaborare cu alte două companii de producţie cinematografică, Luminor (Franţa) şi CTB (Rusia), informează guardian.co.uk. Această coproducţie a beneficiat de o finanţare de 250.000 de euro din partea Eurimages - Fondul Consiliului Europei pentru sprijinul coproducţiei, distribuţiei şi exploatării operelor cinematografice.

"Cannibal" spune povestea personajului Carlos, cel mai cunoscut croitor din Granada, un bărbat respectat în comunitatea în care trăieşte, dar care ascunde un secret teribil: este canibal. Într-o bună zi, el o cunoaşte pe Nina, sora geamănă a unei femei pe care o mâncase, o imigrantă din Europa de Est.

Lungmetrajul "The Fifth Estate", regizat de Bill Condon, o peliculă despre Julian Assange, în care actorul Benedict Cumberbatch interpretează rolul fondatorului site-ului WikiLeaks, va deschide ediţia din acest an a festivalului.

Filmul care va fi proiectat în seara de închidere a festivalului este "Life of Crime", regizat de Daniel Schechter.

Alături de coproducţia "Cannibal", la Toronto vor avea premierele mondiale şi alte pelicule mult aşteptate, în rândul cărora se remarcă un film despre Nelson Mandela, "Long Walk to Freedom", "12 Years a Slave", de Steve McQueen, "Dallas Buyers Club", de Jean-Marc Vallée, "Dom Hemingway", de Richard Shepard, "Quai d'Orsay", de Bertrand Tavernier, şi "Third Person", de Paul Haggis.

Cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto va avea loc în perioada 5-15 septembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici