Filmul despre viaţa lui Nelson Mandela va avea premiera la Festivalul de la Toronto - VIDEO

Versiunea cinematografică a autobiografiei fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, "Long Walk to Freedom", va avea premiera mondială, în septembrie, la Festivalul Internaţional de Film de la Toronto.

401 afișări
Imaginea articolului Filmul despre viaţa lui Nelson Mandela va avea premiera la Festivalul de la Toronto - VIDEO

Filmul despre viaţa lui Nelson Mandela va avea premiera la Festivalul de la Toronto

Actorul britanic Idris Elba va interpreta în acest film rolul fostului lider sud-african Nelson Mandela, informează bbc.co.uk.

De asemenea, la festival va fi prezentat şi "The Fifth Estate", filmul despre Julian Assange, actorul Benedict Cumberbatch interpretându-l pe fondatorul WikiLeaks.

Totodată, "12 Years a Slave", noul film al regizorului Steve McQueen, şi "The Invisible Women" vor fi proiectate pentru prima dată la Festivalul din Toronto.

Festivalul se va încheia cu pelicula "Life of crime", o adaptare după romanul lui Elmore Leonard, cu personajele văzute anterior în filmul lui Quentin Tarantino "Jackie Brown".

Cea de-a 38-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Toronto (TIFF) va avea loc în perioada 5-15 septembrie.

Filmul inspirat din cartea autobiografică "Long Walk to Freedom" scrisă de Nelson Mandela, aduce pe marele ecran evenimentele care au marcat viaţa liderului sud-african şi prezintă copilăria, cariera, activismul, anii de închisoare şi eliberarea sa, urmată de alegerea în funcţia de preşedinte al ţării, Mandela devenind primul preşedinte de culoare al Africii de Sud.

Nelson Mandela a început să îşi scrie memoriile în 1974, în închisoarea Robben Island, şi a terminat să le scrie după eliberarea sa, în 1990, după 27 de ani de detenţie. Destinul lui a fost strâns legat de cel unei naţiuni întregi şi al luptei unui popor.

Cartea "Long Walk to Freedom" a fost publicată în 1994 şi a fost tradusă în multe limbi de circulaţie internaţională. Anant Singh a obţinut drepturile de ecranizare a acestei biogafii încă din 1996.

Filmul, în care vor juca mai mulţi actori sud-africani, a fost turnat în câteva zone din Eastern Cape, provincia în care s-a născut Nelson Mandela, dar şi în Johannesburg şi Cape Town.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici