Filmul "Toată lumea din familia noastră" a primit trofeul Anonimul

Filmul "Toată lumea din familia noastră" de Radu Jude a primit trofeul Anonimul sâmbătă seara, la gala de închidere a festivalului omonim ce a avut loc între 6 şi 12 august la Sfântu Gheorghe, în Delta Dunării.

539 afișări
Imaginea articolului Filmul "Toată lumea din familia noastră" a primit trofeul Anonimul

"Toată lumea din familia noastră" a primit trofeul Anonimul (Imagine: Adrian paduretu/Mediafax Foto)

Astfel, filmul lui Jude a fost pe primul loc în preferinţele publicului, înaintea peliculelor "Alpii" de Yorgos Lathimos şi "Piroga" de Mousa Toure.

Pelicula "Toată lumea din familia noastră" tratează cu umor povestea tristă a unui tată şi a fiicei lui, care vor să petreacă împreună o vacanţă ca-n rai, dar sunt prinşi în iadul relaţiilor de familie de pe pământ. Filmul îi are în rolurile principale pe Şerban Pavlu, Sofia Nicolaescu, Mihaela Sîrbu şi Gabriel Spahiu, cu participarea extraordinară a cunoscuţilor actori Tamara Buciuceanu-Botez, Stela Popescu şi Alexandru Arşinel.

Lungmetrajul lui Radu Jude a avut premiera la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin de anul acesta. "Toată lumea din familia noastră" este cel de-al doilea lungmetraj al lui Radu Jude după "Cea mai fericită fată din lume" care a obţinut premiul CICAE la Berlinală în 2009. De asemenea, fillmul a primit premiul cel mare la Festivalul Internaţional de Film de la Sarajevo, în iulie.

"Dragi cinefili anonimi, vă mulţumesc din suflet", a declarat Ada Solomon, producătoarea filmului, care a ridicat premiul, sâmbătă seară, la gala de închidere a Festivalului Anonimul.

De altfel, filmele româneşti au fost vedetele galei de premiere, prezentată de Florin Piersic Jr. Astfel, Emanuel Pârvu a primit premiul pentru cel mai bun scurtmetraj, pentru "Pui, cartofi prăjiţi şi o cola", iar premiul pentru cel mai bun film de scurtmetraj de animaţie a fost acordat producţiei "Ţipătul/The Scream" de Sebastian Cosor.

Aceste premii au fost acordate prin votul publicului de la Anonimul.

Premiul "Ovidiu Bose Paştină", oferit de Fundaţia Anonimul, a revenit filmului "Fulgenzio", în regia lui Aldo Iuliano.

Bloggerii acreditaţi la Anonimul i-au acordat un premiu special Florinei Dumitrache, pentru filmul "Reuniune de familie".

Festivalul Internaţional de Film Anonimul a început luni, având ca în fiecare an o competiţie de lungmetraj, cu şapte filme, una de scurtmetraj ficţiune şi cea de scurtmetraj de animaţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici