Formula artei infinite: Constantin Brâncuşi rămâne un reper pentru sculptorii contemporani, la 64 de ani de la moarte

  • Astăzi se împlinesc 64 de ani de la moartea lui Constantin Brâncuşi
  • „Eu am făcut piatra să cînte pentru Omenire.” (Constantin Brâncuşi)
  • Constantin Brâncuşi este un reper pentru generaţiile noi de artişti plastici
206 afișări
Imaginea articolului Formula artei infinite: Constantin Brâncuşi rămâne un reper pentru sculptorii contemporani, la 64 de ani de la moarte

Cu toţii au auzit de Constantin Brâncuşi, cunoscut drept omul infinitului sau geniul modest al României. Astăzi se împlinesc 64 de ani de la moartea sa.

„Prin ceea ce a lăsat omenirii, nu doar României, Brâncuşi a reuşit să zguduie din rădăcini arta secolului XIX, pentru că era la început de secol XX, şi să creeze o altă formulă de artă”, spune Doina Lemny, specialistă în viaţa şi opera lui Brâncuşi.

Brâncuşi a fost cel care a îndrăznit să abordeze o nouă viziune în sculptura contemporană. Este cunoscut în toată lumea, iar printre cele mai cunoscute opere de artă ale sale sunt Coloana infinitului, Masa tăcerii şi celebra Poartă a sărutului. Cu toate te poţi întâlni la o simplă vizită în Târgul Jiu.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici