Hackerii din grupul LulzSec şi-au reînceput activitatea. Au anunţat moartea lui Rupert Murdoch

Grupul de hackeri LulzSec, care a anunţat la sfârşitul lui iunie încetarea campaniei sale, a trecut din nou la acţiune, luni, când a piratat mai multe site-uri ale grupului media News Corporation al lui Rupert Murdoch şi a anunţat în mod fals moartea fondatorului acestuia.

1367 afișări
Imaginea articolului Hackerii din grupul LulzSec şi-au reînceput activitatea. Au anunţat moartea lui Rupert Murdoch

Rupert Murdoch (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit unei capturi de ecran publicate de site-ul de informaţii specializate TechCrunch, LulzSec a difuzat pe prima pagină a tabloidului britanic The Sun informaţia falsă potrivit căreia "Rupert Murdoch, controversatul magnat media, a fost găsit mort, potrivit unor informaţii, în grădina sa", după ce a ingerat "o mare cantitate de paladiu", un metal folosit în aliajele dentare.

În jurul orei 22.30 GMT (01.30 ora României), internauţii care încercau să viziteze pagina The Sun erau ghidaţi pe firul Twitter de LulzSec. Era imposibil să te conectezi la pagina News International, filiala britanică a imperiului News Corp, aflat în prezent în centrul unui scandal privind interceptările telefonice în Marea Britanie.

"Am luat în posesie The Sun/News of the World", scrie LulzSec pe Twitter. "Aceasta nu este decât prima fază - aşteptaţi-vă să îl vedeţi pe lulz dezlănţuindu-se în zilele următoare".

La 25 iunie, LulzSec anunţase încheierea activităţilor sale, revendicând o campanie de 50 de zile de descoperire a vulnerabilităţii sistemelor guvernamentale şi private, inclusiv CIA şi poliţia britanică.

Mesajul său de încheiere a campaniei a fost lansat la câteva zile după arestarea, în Marea Britanie, a unui tânăr hacker în vârstă de 19 ani, prezentat de poliţia britanică drept un membru al LulzSec. Grupul a negat că tânărul, eliberat la sfârşitul lui iunie, face parte din echipa sa.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici