Harabagiu: Giga TV nu a murit; voi solicita CNA o nouă licenţă, cu aceeaşi denumire

George Harabagiu, administratorul Giga TV, a declarat, pentru MEDIAFAX, că "Giga TV nu a murit" şi că va solicita Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) o nouă licenţă audiovizuală, cu aceeaşi denumire.

434 afișări
Imaginea articolului Harabagiu: Giga TV nu a murit; voi solicita CNA o nouă licenţă, cu aceeaşi denumire

Harabagiu: Giga TV nu a murit; voi solicita CNA o nouă licenţă, cu aceeaşi denumire (Imagine: Shutterstock)

Licenţa audiovizuală a Giga TV, din cauza căreia Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a intrat în atenţia Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), iar preşedintele Laura Georgescu şi fostul membru Narcisa Iorga sunt urmărite penal, a fost retrasă, joi, de CNA, la cererea televiziunii, potrivit informaţiilor prezentate în timpul discuţiilor.

Astfel, CNA a analizat, în şedinţa de joi, o solicitare a societăţii Sonic Media SRL de retragere, la cerere, a licenţei audiovizuale prin satelit a televiziunii Giga TV. Solicitarea de retragere a licenţei a fost depusă la CNA în data de 23 septembrie.

Retragerea licenţei Giga TV este echivalentă cu închiderea televiziunii.

Giga TV nu mai emitea însă din data de 4 iulie. În acest caz, Giga TV a solicitat şi a primit aprobarea CNA pentru întreruperea emisiei din motive tehnice. Termenul maxim admis pentru întreruperea emisiei a expirat pe 2 octombrie, în conformitate cu legislaţia audiovizualului, potrivit informaţiilor prezentate în şedinţa CNA de joi.

Însă, imediat după ce membrii CNA au luat decizia de retragere a licenţei Giga TV, George Harabagiu, administratorul Giga TV, a transmis o nouă adresă CNA, în care spune că nu a solicitat niciodată acest lucru, ci a renunţat "unilateral" la aceasta.

"Precizez că Sonic Media nu a solicitat niciodată ridicarea licenţei audiovizuale, la cerere", spune George Harabagiu, precizând că, prin adresa din 22 septembrie, a adus la cunoştinţa preşedintelui CNA, Laura Georgescu, decizia Sonic Media "de a renunţa" la operarea licenţei Giga TV. "Ca urmare, în drept şi în fapt, membrii CNA pot cel mult să ia act de decizia unilaterală de renunţare de către compania Sonic Media" la această licenţă, spune Harabagiu. El mai susţine că renunţarea la licenţă reprezintă "un act unilateral de voinţă care nu produce efecte directe asupra CNA". "(...) noi nu am solicitat niciodată ridicarea licenţei, ci am renunţat din proprie iniţiativă la aceasta, în urma unui caz de forţă majoră, aşa cum este el definit de lege", mai spune George Harabagiu în noua adresă transmisă CNA.

Membrul CNA Lorand Turos, cel care a condus şedinţa de joi a Consiliului, a spus că George Harabagiu "îşi bate joc de CNA".

"Acest om îşi bate joc de CNA. Încearcă să găsească nişte chichiţe juridice să mai facem nişte drumuri la colegii noştri de la DNA. Încearcă în mod direct să împiedice activitatea normală a Consiliului", a spus Lorand Turos.

El a cerut Departamentului Juridic al CNA "să analizeze posibila încălcare a legii penale" de către George Harabagiu, pentru o eventuală acţiune în instanţă a Consiliului împotriva acestuia. "Nu pot să permit nimănui să-şi bată joc de o instituţie a statului român", a mai spus Lorand Turos.

Într-o declaraţie acordată MEDIAFAX joi seară, George Harabagiu a spus că regretă atitudinea lui Lorand Turos.

"Îl respect foarte mult pentru probitatea profesională de care a dat dovadă în cadrul CNA, dar ţin să precizez în acest moment că postul de televiziune Giga TV a renunţat să mai aplice o licenţă asupra căreia planează suspiciuni de corupţie instituţională. A fost decizia mea, singura persoană mandatată în momentul de faţă în calitate de administrator şi manager de proiect al companiei să ia o astfel de decizie (...) Noi am informat CNA despre intenţia noastră unilaterală de a renunţa (...) pentru că noi nu am fost implicaţi în astfel de fapte de corupţie", a spus George Harabagiu.

El a mai spus că "Giga TV nu a murit". "Urmează renaşterea. Postul se va numi în continuare Giga TV, în continuare e un proiect cu acelaşi nume, cu aceeaşi siglă (...) O să solicit o nouă licenţă, cu aceeaşi denumire. Legea nu îmi interzice (acest lucru, n.r.). Giga TV nu a murit, urmează un nou capitol: renaşterea", a mai spus Harabagiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici