Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor

Comentatorul sportiv al Radio România Actualităţi Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor, după ce a stabilit un record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol (fără pauze de respiraţie), performanţa fiind de 31 de secunde, informează World Records Academy.

1148 afișări
Imaginea articolului Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor

Ilie Dobre a intrat din nou în Cartea Recordurilor (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Precedenta performanţă a fost omologată la 23 septembrie 2011, după ce a strigat "gol" timp de 27 de secunde la meciul Gaz Metan Mediaş - Kups Kuopio, scor 2-0, care a avut loc în 21 iulie 2011, în turul doi preliminar al Ligii Europa.

De această dată, Ilie Dobre a strigat "gol" timp de 31 de secunde la meciul dintre Voinţa Sibiu şi Oţelul Galaţi, scor 0-1, din 17 septembrie 2011, contând pentru etapa a şaptea a sezonului 2011/2012 al Ligii I, când Gabriel Paraschiv a înscris.

"Am ascultat transmisiunile în direct la radio şi televiziune ale meciurilor de fotbal din Brazilia, Argentina, Uruguay, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Anglia, Germania şi Egipt şi am remarcat faptul că acei comentatori nu se pot compara cu felul în care descriu eu un gol", a spus Ilie Dobre.

Ilie Dobre a stabilit şi un record mondial pentru cea mai lungă descriere radiofonică a unui gol - cu respiraţie - după ce a strigat "gol" timp de 42 de secunde în timpul meciului de fotbal dintre reprezentativele României şi Bulgariei, disputat în preliminariile pentru Campionatul European de Fotbal, la 2 septembrie 2006, după ce atacantul Ciprian Marica a înscris pentru echipa tricoloră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici